MAIL - RSS FEED

Александар Боцан Харченко: Русија неће признати Косово. Тражимо имплементацију Резолуције 1244 Савета безбедности УН


НСПМ 28. април 2022.

Амбасадор Русије у Београду Александар Боцан Харченко изјавио је да Москва неће признати Косово и да остаје доследна својој политици. Тражимо имплементацију Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација, која треба да се примењује и према нашем мишљењу и према међународном праву, рекао је Харченко.

Косово је суштинско питање наше пријатељске и братске сарадње и нема никаквих сигнала да Русија може да промени однос према том питању, изјавио је Харченко, уз оцену да Косово остаје преседан у међународном праву.

Једнострано и нелегитимно проглашење независности Косова не треба доводити у везу са отцепљењем Домбаса, јер су се грађани Доњецке и Луганске републике на референдуму изјаснили за отцепљење од Украјине, што са Косовом није случај„, рекао је Харченко.

Грађани Доњецке и Луганске републике не признају власт у Кијеву, “која је резултат нелегитимног и антиуставног државног удара“, изјавио је Харченко Телевизији Инсајдер.

Харченко је окарактерисао као позитивно одбијање Србије да уведе санкције Русији.

Србија од почетка руске „специјалне војне операције“ има доследан став и званична Москва то уме да цени, поручио је Харченко.

Он је изразио уверење да код грађана Србије постоји већинско разумевање за руску војну операцију.

Харченко је инсистирање Вашингтона и Европске уније да Београд уведе санкције Русији назвао невероватним притиском и непријатељским понашањем Запада према Србији.

Категорије:MAIL - RSS FEED

1 reply »

  1. БОЉЕ ЈЕ ДА СЕ ПРЕСТАНЕ СА ПОМОЋИ БЕОГРАДСКОМ режиму КОЈИ ЈЕ СРБИМА СА КОСОВА МЕТОХИЈЕ НАМЕТНУЈО ТЗВ бриселске и вашинтонске назови споразуме И ТИМЕ СЕ СВРСТАО УЗ нато окупатора ТАЈ БЕОГРАДСКИ југословенски комунистички терористички режим КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ СРЦЕ СРБИЈЕ

    Свиђа ми се