ђ000 Шта је највећа опасност по демократију и цивилизацију (или) Одакле нам уранијум made in USA?


sl1

Напомена: Ђорђе Лалић је аутор серије аудио књига на енглеском, чији је први део књига под насловом: „Шта је највећа опасност по демократију и цивилизацију“. Овим текстом, аутор је дао кратак опис и опште правило за праћење видео књиге која је наведена у прилогу текста.

***

Ђорђе Лалић, noimperialismnoaggression.org

Иво Андрић нам је под окупацијом непријатеља и бомбама „пријатеља“ 1944. у Београду оставио и овај знак поред пута:

„Једино разборит човек труди се да све промене у друштву и јавном животу посматра хладнокрвно и тумачи правилно, и да прво уочи и оцени њихово опште значење, а тек после тога испитује у којој мери ти догађаји могу и њега лично да погоде…“

А у нашем друштву, у продавницама мешовите робе по селима Србије може се наћи пасуљ из Кине, Шпаније, Киргистана, Аргентине, Етиопије… али не са суседних њива?

Намера власти, владе и парламента Србије, очигледно је, да уништи домаћу производњу, дакле и сеоска домаћинства, а да потом, корпорације „међународне заједнице“ будзашто откупе њиве Србије.

Зашто?

Зашто су нам велики медији Србије (и новинари – који су грађани Србије (sic)) нашминкали и препоручили овакву власт а прећутали њене последице?

Ко нам је наметнуо овакве медије и новинарлук ближи туђим интересима него сопственом народу?

Нису сви одговори у нашем дворишту.

Сила која у великој мери ограничава, обликује и растаче наше животе је светска, стога ако желимо да сагледамо сопствену судбину морамо да разумемо свет.

О великој опасности постављајмо крупна питања. Смело.

Шта је највећа друштвена опасност по човечанство данас?

Од било ког конкретног друштвеног проблема, опаснија је „машина“ за стварање проблема.

Ако се и сложимо која је то сила највећа фабрика проблема на свету, она има безброј својих паклених производа – које од њих изабрати и како их представити да би се најбоље показала и доказала њена природа и суштина?

Овде се не ради о знању појединца, већ се пре свега поставља питање шта сви треба да знамо и како та најважнија знања да ширимо, јер дивовски проблеми човечанства не могу да се реше без свести и сагласности милиона људи о тим проблемима.

Ово је почетак.

Уосталом, зар уранијум расут по Србији није made in USA?

А окупација?

***

ђ000 Шта је највећа опасност по демократију и цивилизацију 

(или)

Одакле нам уранијум made in USA?

Правила за употребу (серије аудио књига на енглеском са www.noimperialismnoaggression.org):

1. Након сваког значајног питања овде покренутог – застани, формулиши сопствени одговор, и тек након што га запишеш или изговориш, настави са слушањем, и упореди понуђена тврђења са својим погледима.

2. Ниси позван да прихватиш ишта, већ изазван да оспориш све. На крају ћеш знати.

3. Чак и ако се са неким тврђењем слажеш, стани, и размисли о својој најбољој илустрацији или доказу за тврђење а потом упореди своје са понуђеним.

4. Није најважније шта ти знаш већ шта сви треба да знамо. Када се домогнеш таквог знања – шири га свима које поштујеш и свима који те поштују.

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.