ђ004 Шта недостаје у расправи о „масовном надзору“ коју је покренула побуна Едварда Сноудена


sl5

Напомена: Ђорђе Лалић је аутор серије аудио књига на енглеском, чији је четврти део књига под насловом: „Шта недостаје у расправи о „масовном надзору“. Овим текстом, аутор је дао кратак опис и опште правило за праћење видео књиге која је наведена у прилогу текста.

***

Ђорђе Лалић, noimperialismnoaggression.org

Светом је (захваљујући побуни Сноудена) протутњала расправа о тзв. „масовном надзору“, који спроводи Агенција за националну (тзв.) безбедност САД.

Прашина се слегла, а главна последица овог откровења је „нормализација“ још једне врсте абнормалног, прихватање још једног аспекта фашизма.

САД тотално шпијунирају цео свет чему су најбољи духови Запада замерили:

– Угрожавање приватности грађана САД

– & кршење Устава САД.

Најбоље што бранитељи Империје говоре у одбрану империјализма: То је за безбедност народа

А најбоље што бранитељи слободе од Империје одговарају: Није истина да је мотив безбедност јер шпијунирате и корпорације и политичаре пријатељских држава.

Ако је ово крајњи домет расправе о тоталном шпијунирању човечанства (које још увек зову само „масовни надзор“, као да се надзиру а не шпијунирају, и као да се надзире велики број људи, а не сви, читаво човечанство) ваља знати да озбиљна анализа почиње тек изнад горњег прага њихових дебата и мисли.

Прво, да ли бранитељи слободе грађана САД преклињу за нешпијунирање оне исте $Политичаре који су тотално шпијунирање и покренули, и који су, уосталом, кадри да потрују и милион америчких војника уранијумом, а камоли истребе милион ирачке деце због ирачке нафте.

Ако гласате за њих и пошто вам потрују милион војника, и након што на улицу избаце милионе америчких породица само да би увећали богатство и моћ богатих и моћних, сигурно нећете престати да гласате за њих зато што су почели да сакупљају ваше „метаподатке“ и историју вашег интернетовања, или зато што су погазили ваш реликвиозни „конститјушн“.

Ако гласате за њих какве год злочине да почине – а зашто би их онда умилостивили?

Ова прича је школски пример примене концепата и рецепата, идеја и алата уведених у у две централне анализе – „мејнстрим“ медија („Који је најважнији интервју века“) и „мејнстрим“ политике („Шта је најтежа грешка Ноама Чомског“) – на произвољан проблем – у овом случају проширење опсега дебате о „масовном надзору“.

***

ђ004 Шта недостаје у расправи о „масовном надзору“

коју је покренула побуна Едварда Сноудена

Правила за употребу (серије аудио књига на енглеском саwww.noimperialismnoaggression.org):

1. Након сваког значајног питања овде покренутог – застани, формулиши сопствени одговор, и тек након што га запишеш или изговориш, настави са слушањем, и упореди понуђена тврђења са својим погледима.

2. Ниси позван да прихватиш ишта, већ изазван да оспориш све. На крају ћеш знати.

3. Чак и ако се са неким тврђењем слажеш, стани, и размисли о својој најбољој илустрацији или доказу за тврђење а потом упореди своје са понуђеним.

4. Није најважније шта ти знаш већ шта сви треба да знамо. Када се домогнеш таквог знања – шири га свима које поштујеш и свима који те поштују.

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.