ДРУШТВО

Дачић (здравог разума?) најавио укидање српских институција на северу Космета (!)


Редакцијски коментар:
Шта нам је то спремио Дачић? Шта очекивати од премијера који не зна да су Косово и Метохија ПО УСТАВУ у саставу Републике Србије, који не зна да на северу КиМ и даље функционишу СВЕ ИНСТИТУЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ! Који гази став Срба једногласно исказан на референдуму – да не признају никакве друге институције осим институција државе Србије!?
Коме он прави уступак одрицањем од својих институција?? Србима са КиМ сигурно не! И још цинично проглашава да је циљ преговора да „српска заједница“ (не народ) јача уз „исказивање своје посебности“ У ОДНОСУ НА ЦЕНТРАЛНУ (ТАЧИЈЕВУ) ВЛАСТ!!!
А прави циљ је –  фамозно „добијање датума“! Aко његов „здрав разум“ говори да је ЕУ њему логичан избор – онда је јасно за шта се између Косова и ЕУ определио „наш“ државни врх – зар не?

***

Дачић најавио укидање српских институција на северу Космета

среда – 9. јануар 2013

Један од циљева Београда биће да Срби са Космета не морају да имају косметска документа како би имали слободу кретања, рекао је премијер Србије пред сутрашњи наставак разговора са Приштином

Председник Владе Србије Ивица Дачић најавио је да ће сутра у Бриселу бити настављени технички преговори о администартивним прелазима између централне Србије и Космета.

На данашњој конференцији за новинаре с председником Србије Томиславом Николићем у згради владе, Дачић је казао да ће један од циљева Београда бити да Срби са Косова не морају да имају косметска документа како би имали слободу кретања.

Он је додао да ће се на сутрашњем наставку преговора разговарати и о расподели дажбина на прелазима и осталим техничким детаљима.

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је Србија предложила начин решавања питања паралелних институција на Косову и Метохији, поручивши да су нам потребне институције Срба који живе на КиМ.

“Ако се каже да не треба институције Србије да буду на Косову и Метохији, а шта ће онда да буде. Које институције? Тамо не постоје ни једне ни друге и мислим да је грешка што су Срби на Косову и Метохији слушали Београд 13 година и нису направили своју врсту аутономности и своје институције”, рекао је Дачић.

“Овако разговарамо о институцијама Србије, а нама су потребне институције Срба који живе на Косову и Метохији”, рекао је премијер на заједничкој конференцији за новинаре са председником Србије Томиславом Николићем.

Дачић је подвукао и да је ово први пут да је Београд предложио решење за паралелизам и парализу институција на Космету “које није признато као независна држава, али коме се признаје целовитост територије по Резолуцији 1244″.

Према Дачићевим речима, овиме се дијалог не зауставља нити ограничава.

“Настављају се наше активности и нама је циљ да добијемо датум за отпочињање преговора, јер се не можемо успешно борити ако смо ван тог процеса … а здрав разум нам говори да је ЕУ наш логичан избор„, казао је Дачић.

Премијер је рекао да Влада Србије може да прихвати све што не угрожава њене националне интересе и да, зарад добијања датума за преговоре за чланство у ЕУ, жели да има иницијативу и да учествује у техничком дијалогу са Приштином.

„Овим се дијалог не зауставља нити ограничава, нама је циљ да добијемо датум за отпочињање преговора о чланству у Европској унији“, казао је Дачић и навео да је оваква резолуција уствари уступак Србије.

Влада Србије усвојила је данас Платформу о Косову и Метохији коју је предложио председник Србије Томислав Николић и резолуцију коју ће упутити скупштини на усвајање.

Дачић је саопштио да текст Платформе за политичке разговоре са представницима привремених институција у Приштини неће бити објављен јер то није уобичајено, а да резолуција говори о основним принципима за политичке разговоре са привременим институција.

Ми ћемо наставити технички дијалог. Биће поштовани сви до сада договорени споразуми, а сви наредни ће бити постизани на основу резолуције, казао је Дачић и истакао да је на седници постигнуто пуно државно јединство када је реч о том „значајном документу и суштинском националном питању“.

Резолуција, како је истакао Дачић, полази од тога да Србија не признаје и неће признати једногласно проглашену независност Косова, а циљ преговора је да српска заједница буде у могућности да јача, расте и живи у сигурности, уз истицање њихове посебности у односу на централу власт.

(Агенције)
_______________
Извор: Србин.инфо

***

Усвојене Николићева платформа и резолуција

 09. 01. 2013. 10:47х измена вести 12:00х | Бета| фото: Фонет

Влада Србије усвојила је данас Платформу о Косову и Метохији коју је предложио председник Србије Томислав Николић и резолуцију коју ће упутити скупштини на усвајање, саопштио је премијер Ивица Дачић.

На конференцији за новинаре после заједничке седнице Владе Србије и председника Николића, Дачић је саопштио да текст Платформе за политичке разговоре са представницима привремених институција у Приштини неће бити објављен јер то није уобичајено, а да резолуција говори о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама.

Ми ћемо наставити технички дијалог већ следеће недеље, биће поштовани сви до сада договорени споразуми, а сви наредни ће бити постизани на основу резолуције, казао је Дачић и истакао да је на седници постигнуто пуно државно јединство када је реч о том „значајном документу и суштинском националном питању“.

Резолуција, како је истакао Дачић, полази од тога да Србија не признаје и неће признати једногласно проглашену независност Косова, а циљ преговора је да српска заједница буде у могућности да јача, расте и живи у сигурности, уз истицање њихове посебности у односу на централу власт.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић требало би да за петак, 11. јануар, закаже седницу парламента о резолуцији о Косову.

8 replies »

  1. Дачићи и Никољићи од малена тренирани у строгој чиновничкој послушности и покорности надређеном и Титово пионирче Вуљинићи су издајници сви са мрљама на биографијама и уцењени и као марионете морају да стисну зубе, ћуте и извршавају, мада друкчије и не знају, целог живота раде једно те исто па су и навикли.

    Народ је глуп. Понављам успаванима али нема ко да слуша – пробудите се, скупите милион потписа нека 5.000 Срба скупи по 200 потписа, све што има преко 100.000 потписа мора да уђе у скупштинску процедуру, крените да куцате смс поруке једна допуна од 200 динара добијеш неколико хиљада смс порука па шаљи поруке свима редом, купиш кредит добијеш минуте па убеђуј све редом, крените да правите плакате па нек свако штампа плакате и лепи у својој локалној заједници, идите код виђенијих Срба по кућама или нађите их по кафанама информишите их и придобијте их за национални спас, за спас јадне браће на КиМ, идите скупљајте од врата до врата хуманитарну помоћ и делите материјале и усмено преносите догађаје људима о стању на Космету, блокирајте улице по Србији са перформансима о интегрисаним прелазима као што је блокирана Кнез Михајлова, блокирајте коловозе да аутомобили прво прођу кроз ваше перформанс царине, објашњавајте на тим царинама о чему се ради одма хватајте људе да дају потпис и материјалну помоћ за Космет.
    Вртите телефоне патриотских организација и друштава која негују културу и традицију па чак и спортска и културно уметничка друштва сви ће се одазвати позиву да помогну крените да се организујете толко ли сте бре килави. Неко смешно безазлено организовање може да доведе кроз неки месец до тога да се пониште сви споразуми од Борка Стефановића па наовамо.
    Кад треба да се помаже око Параде поноса друга Србија устане и два месеца убија у појам, ову нашу прву нормалну Србију. Ако могу другосрбијанци толико о хомосексуализму, што не могу првосрбијанци о јадном народу на КиМ.

    Ајде што сам веома био сумњичав према издајничком режиму у Србији још од почетка мада су одавно све маске пале, али бре у задње време не подносим ни ове килаве преставнике 4 општина и остале случајеве типа Самарџић, Шаровић који само пресипају из шупљег у празно да забављају народ и исти су као они јадници које је наш сатиричар Домановић исмевао у Марко Краљевић по други пут међу Србима. Читајте браћо Срби, читајте и уверите се и сами.

    Свиђа ми се

  2. Ајде да покажемо овој накази прасећег изгледа-ПРЕМИЈЕРУ….шта је паралелизам институција против којих неће моћи да се бори,ајде да оформимо “ослободилачку војску срба са Косова и Метохије“ која ће се борити против домаћих издајника у Београду( шиптари и НАТО-окупатори нам и онако ништа немогу већ 13 година)….па “Београд“ је већ доказао да незна да се бори против“ослободилачких војски“и све сукобе са таквим војскама је изгубио јер је слинав и неспособан, а једна таква војска је нама србима са Косова и Метохије под хитно потребна како би смо се одбранили од “Београда“ који у пуном галопу хоће да спроведе оно што окупатори и шиптарски зликиовци нису могли свих ових 12-13 година….зато браћо Срби ….МОБИЛИЗАЦИЈА…колико год да нас буде ,биће довољно да ову трулеж од државе поразимо и покажемо јој да смо као уједињени народ ,јачи од било које квислиншке институције у Србији…….УСТАЈ СРБИНЕ…ОСЛОБОДИЛАЧКА ВОЈСКА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ЧЕКА НА ТЕБЕ !

    Свиђа ми се

  3. Miloše,
    Šta hoćete od vojske? Da se bore i da završe u Hagu kao najsvirepiji svetski zločinci? E, moj Miloše!!!!Ne gaji iluzije. Narod se bori sa preživljavanjem. A da su u političkom vrhu fukare,jesu.Posebno onom svetskom, političkom vrhu protiv kog ne može ni jedna jedina evropska zemlja,ni bilo koja zemlja sveta, a kamoli Srbija.

    Свиђа ми се

    • Ако желите да будете у тихој окупацији Ви слободно изволите, ја да живим као роб мени не пада на памет, а ако Ви подржавате све што се дешава у овој земљи слободно то је Ваш избор, мој избор је да се ослободимо ланаца који нас годинама држе такозване демократе под разним именима. Ако желите ГМО, затим продаја све питке воде у Србији фирми Кока Коле, свођење земље на Београдски пашалук и протеривање и нестајање Срба као што сам рекао на почетку само изволите, ја да живим а поготово моја деца под туђом чизмом да то дозволим не пада ми на памет.

      Свиђа ми се

      • Vecina naroda to nece,Milose.I sta ce biti?Narod nece tek sada EU,nece ulazak u STO( i zbog GMO),a sve vise nece ni pregovarace sa ciljem ,,dobiti,, datum sa pregovore o ulasku u EU.
        A sta trazi EU,pa nista veliko;samo nasu slobodu i malo da nam srce iscupaju uzimajuci i Kosmet i Srbiju.
        Ali ne racunaju na nesto;proradio Srpski inat,samo sto nasi politicki pretstavnici ,,nisu obavesteni,,.

        Свиђа ми се

    • + Ма јок,нек примају плате и дневнице, да не набрајам даље. Ми ћемо по старом у : РАТ, редове и пост.., они ће уместо нас Појести и уживати у чарима плата, њихова деца су гладна а наша навикла ? НЕЋЕ ТО ВИШЕ НИКОМ донети благостаље већ десиће се НАРОД, нек се припазе+

      Свиђа ми се

  4. Ово је отворено признање независности, ма шта год Дачић рекао у вези „платформе“(читај: уступци Западу и шиптарским терористима),овај терет који има Српски народ више се не може трпети народ мора устати или нестати јер немамо више такозваних алтернатива, препуштени смо као овце вуковима које нема нико да их брани. Али највећа ствар која ме боли јесте то што бивши припадници Војске Србије који су прерано изван свих законских оквира пензионисани јер су сметали „нашој“ власти упорно ћуте, то важи и за оне који су радили у ЈСО или РДБ, који су се клели толико да ће се борити за овај народ уколико га власт изда али ја видим да су то биле само празне приче пензионисаних полицајаца, војника и припадника ДБ-а тј. да од тих људи нема ништа јер имају пензије и баш их брига за све. Само да се зна ја сам више пута писао свим могућим бившим припадницима ДБ-а, Војске и Полиције и нико ми никада није одговорио ни на једну молбу да се окупе у одбрани земље Србије, до дана данашњег нико ништа не ради само пуштају празне приче, почевши од Синдиката Српске Полиције, Божидара Спасића(бивши припадник ДБ-а), 70% припадника ПТЈ-а чине припадници ЈСО-а који ћуте као заливени, а овамо се бусају у груди како су они „патриоте“ баш су показали какве су „патриоте“ нема шта разбили се колико се боре за Србију(читај: Београдски пашалук). Зато мој Српски народе, браћо моја са КиМ-а немојте више ништа да очекујете од Београда јер су то гомила хипнотисаних дебила који ће Вам говорити једно а радити друго, доста смо више трпели као нација дошло је време да се сами ослободимо јер да то неко за нас други чини нема шансе, зато моја Српска браћо када дође последњи тренутак узмимо пушке у руке јер немате избора као што и ми немамо у остатку Србије, Српски народ мораће се сам изборити за слободу, а остали припадници ВС, РДБ-а и ЈСО-а нека нам се придруже или нека се склоне јер кад Српски народ крене да осваја слободу све ће бежати пред нама, а Ви господо „патриоте“ војници и полицајци одаберите страну јер мало времена нам је остало.

    Свиђа ми се