АКТУЕЛНО

Ђорђе Вукадиновић: Да ли још увек важи да свако решење за КиМ мора бити у складу са Уставом и Резолуцијом 1244?


28. мај 2019. НСПМ

Ђорђе Вукадиновић из опозиционе посланичке групе Покрет за спас Србије-Нова Србија рекао је да је упад специјалних снага на север Косова омогућен Бриселским споразумом који је потписала актуелна власт предвођена Српском напредном странком и Алексадром Вучићем.

„До Бриселског споразума није могао РОСУ да вршља по северу Косова. Жигошете претходнике за проблеме на Косову и указујете на њихове грешке и пропусте, али и да сте у потпуности у праву потпуно је јасно да су сви ти претходни и (Слободан) Милошевић и (Војислав) Коштуница и (Борис) Тадић и (Зоран) Ђинђић правили разне грешке, али за све то време Косовска полиција није могла преко Ибра”, рекао је Вукадиновић на седници Скупштине Србије о Косову.

„А сада тамо вршљаjу косовски специјалци када им се прохте, а ви сада можете само да ширити руке и да позивате колеге из међународне заједнице који кажу то је легитимна акција полиције која се бори против криминала”, казао је Вукадиновић и додао да сада види једино да је Србија немоћна.

Додао је да је на седницу дошао да чује шта је тај компромис о коме Вучић говори, не у смисли детаља и тачног плана, али бар да се изнесу црвене линије.

Вукадиновић је казао и да је 2013. године Скупштина Србије донела Резолуцију у којој јасно и гласно пише да свако решење питање о статус Косова мора да буде у складу са Уставом Србије и Резолуцијом Савета безбедности УН 1244.

„То је обавезујући документ ове Скупштине Србије и моје питање је да ли је резолуција на снази, да ли ће данас бити гласање о нечем другом и да ли и даље стојите иза овога, и држава и Влада Србије, да свако решење мора да буде у складу са Уставом и Резолуцијом 1244”, упитао је Вукадиновић.

Он је казао да када неко говори да на Косову Србија „нема ништа онда ништа не може ни да добије”, а да би по њему црвена линија требало да буду Устав и Резолуција 1244.

Упитао је Вучића и да ли се осећа одговорним због тога што нису испуњене све обавезе из Бриселског споразума односно стварање заједнице српских општина.

1 reply »

  1. Ђорђе, заиста ми је жао што Вам морам рећи да сте изгубили нокаутом. Нисте били убедљиви, нисте били уверљиви. Вучић је много јачи играч од Вас. Играо се са Вашим констатацијама као онај трицарош што сакрива кеца испод шешира… Ваш пораз је пораз српске истине. Или ће бити да је истина у Вучићевим рукама. Склоните се и пустите јачег играча од Вас. Такав Ваш наступ је контрапродуктиван.

    Свиђа ми се