АКТУЕЛНО

Љубиша Морачанин: ЛГБТ офанзива на хришћанство!


ШТА УГЛЕДНИ НАУЧНИЦИ И ТЕОЛОЗИ КАЖУ О АКТУЕЛНОЈ ОФАНЗИВИ ЕВРОПСКОГ ГЕЈ ЛОБИЈА

У току је нечувена офанзива на хришћанство, на традиционалне вриједности које је изнедрила хришћанска слика свијета, хришћанске представе о гријеху и честитости, о љепоти и изопачености…

Пише: Љубиша Морачанин

Велика европска култура била је, наравно, хришћанска. Данашња европска етапа – није само побједнички ход гријеха, то је већ ново својство, почетак периода када гријех претендује да буде проглашен једнаким врлини. Јер, као што је познато, човјек је одувијек имао грехове, још су у Старом Завјету набројани сви данашњи грехови. Међутим, никада још грех није претендовао на то да буде проглашен истовјетним са врлиноm, као што је то случај данас.

-Својевремено је велики руски пјесник, Осип Мандељштам, записао: “Данас је сваки културан човјек – хришћанин“. И заиста, морамо, увијек и свагда, да се сјећамо те чињенице, и да знамо да је наш свијет, европско-медитерански, у свом коријену хришћански, и да је оно што се данас збива огроман рат против хришћанских темеља тог свијета – каже проф. др Владимир Димитријевић, аутор многих запажених књига из области православне теологије.

У Спарти, новорођенчад која би се родила са тјелесном маном, била су немилосрдно убијана. У Риму, отац је са дјететом инвалидом могао да учини исто. Могао је, у раном периоду римске историје, жену и дјецу да прода у дужничко ропство. Дошло је хришћанство, и тако нешто постало је незамисливо. Породица се утемељила на ријечи Господњој о нераскидивости брачне љубави, и на ријечи Светог Павла да жене треба да поштују мужеве као Црква Христа, а мужеви да воле жене као Христос Цркву, спремни да се за њих голготски жртвују.

Овакви погледи у данашњем друштву су потпуно ишчезли. Одбачени су закони „старога свијета“, одбачен је традиционални морал, озакоњују се настраности сваке врсте, па и истополни бракови, а дјеца се још од вртића и основних школа почињу припремати за тако нешто. То је посебно пракса у земљама Европске уније, гдје је то постао стандард. Зато у Грчкој последњих мјесеци траје медијски рат између невладиних организација и Цркве.

„Содомити не крију да желе да наметну изопаченост као варијанту норме, при чему је њихова пропаганда усмјерена на ученике млађег школског, па чак и предшколског узраста. Невладине организације које се финансирају из иностранства поднијеле су тужбу против вјероучитеља који је, позивајући се на Свето Писмо и научна истраживања, преносио ученицима информације о томе да хомосексуализам представља изопаченост. Истовремено, саме невладине организације се у сарадњи с министарством образовања активно баве ‘сексуалним просвећивањем’ ђака, без обзира на протесте педагога и родитеља.

По мишљењу калавритског митрополита Амвросија, министарство образовања Грчке извршава туђе налоге. Он је изразио мишљење да ‘међународна заједница содомије’ ради на измјени човјечанства по етапама. Владика је као примјер навео страницу из уџбеника на грчком језику који је штампан у Канади. У њему се истополни парови који васпитавају усвојену дјецу представљају као варијанта норме“, јавља агенција Агион-Орос.

-Хришћанство је сурово гоњено у савременом свијету, и данашњи хришћанин је дужан да иступи против безусловног нарушавања устава и закона Божјих од стране друштва и државе; ако ја пак такво законито иступање онемогућено или неефикасно, дужан је да заузме позицију грађанске непослушности. Уосталом, и сама грађанска непослушност настаје са хришћанима, који одбијају да се римском цару клањају као богу, и због тога бивају сурово гоњени – каже проф. др Димитријевић.

Угледна руска историчарка, један до водећих руских стручњака за међународне односе, др Наталија Нарочницка свједочи докле је дошла Европа са својим ратом против хришћанских вриједности, говорећи о појави тзв. „политичког хомосексуализма“, којим се европске и глобалистичке елите служе за разарање традиционалних заједница, од породице до државе.

-Ријеч је о ратоборној идеологији савремене Западне Европе и Америке у оквиру које се проглашава потпуна ослобођеност појединца од сваког природног, Богом даног, поретка ствари. Како они пропагирају, човјек је слободан да остварује сваку побуду своје плоти и гордости. То је ужасан изазов људској цивилизацији и зато смо ми то назвали „политички хомосексуализам“. Покретачи те кампање ни у ком случају нису обични представници мањина, већ људи који проповедају апсолутно револуционарну идеологију ратоборног егалитарзма, односно, изједначавања гријеха и врлине, свега и свачега – каже Наталија Нарочницка.

Дакле, не ради се о нимало наивном непријатељу хришћанских вриједности и традиционалног поретка ствари, било да је то вјерски, национални, државни, историјски, а сада већ и биолошки, односно Богом дате природе. На жалост, таквима се прикључио и предсједник Вучић и озбиљно пријети да Србију претвори у Содому. И није нимало случајно што је на мјесто премијера Србије довео једну лезбејку!

Пише: Љубиша Морачанин

ИЗВОР: Седмица.ме

————

21.5.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Ah, jugokomunisti iz proleterskih udarnih LGBT brigada….
    Ko je protiv nas SMRT – te ako ne volite u debelo meso onda Vucicev komesar-ubica baby!

    Свиђа ми се

  2. Треба објаснити људима гејовима да је љубав нешто друго а не обична телесна наслада. Да спознајом такве узвишене љубави човек сам, без принуде, жели да се укину телесне пожуде и страсти а да се то једино добија на молитви и кроз учење Цркве православне. Јер није Господ ставио дугу после потопа и рекао грешите људи без покајања, већ покајте се ради опроштења. Али мало је посланика да говоре људима и зато је пуно жетве. Господе спаси нас.

    Свиђа ми се