АКТУЕЛНО

Драгомир Антонић: ОСЛОБОДИМО СЕ ЗАБЛУДА


Заблуда је мишљење засновано на погрешном сазнању. Зато се ваља ње ослободити и погледати истини у очи

фото: ПЕЧАТ

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије, наших пријатеља, деце, рођака умире од рака изазваног НАТО бомбама. Нико не одговара.

Прођоше Васкрс и Ђурђевдан. Већини у здрављу и весељу. Како за празнике доликује. Деца су уживала у фарбању јаја, кићењу православних храмова, паљењу свећа, појању и међусобном дружењу. Ко је славио Крсну славу Ђурђевдан, с правом је очекивао дечју помоћ и око припрема јела, жита, колача и других славских ђаконија. Између два велика православна празника ове се године уклештио и Првомајски уранак. Никакво чудо, већ последица календарских разноликости. Многи, нарочито деца из града, радовали су се играријама на пропланцима око озеленелих гајева и забрана. Празници су прилика да се породица и пријатељи саберу једни око других и заједнички провеселе. Саборност је основа сваког празника. Зато им се сви радују, а посебно деца, јер рече Христ: Пустите децу нека долазе к мени, и не спречавајте их; јер таквих је Царство Божије (Лука, 18,16).

СЕЗОНА ЛОВА НЕ ПРЕСТАЈЕ 

Мирно и празнично је било у Србији, хвала Господу, међу њеним домаћинима и њиховим гостима. Срби су славили, никог нису вређали. Нити другима зло смишљали. Као и увек у Србији. Поштујемо туђе празнике и обичаје, али чувамо своје. Са радошћу их празнујемо.

Нажалост, у другим крајевима љубави и доброте нема, али има мржње, бар кад су Срби у питању. У тзв. Независној Држави Хрватској Србе би и даље вешали на врбе, клали србосјеком, млатили и убијали чим стигну. Нико се због тога не секира. Вређати, пљувати, убијати Србе само зато што су Срби постало је прихватљиво, ако је икад и било неприхватљиво, за двопапску Ватиканску курију, комесаре у Бриселу, камарате у Минхену, НАТО усташе у Загребу, и остале евроунијатске поглавице. Лов на Србе је отворен и ловна сезона започета с почетка прошлог, двадесетог века никад се није ни затварала. Убиј Србина – казне нема! То је порука која се шаље свима и са разних места. Од Холивуда где су Срби увек злочинци, преко Трибунала у Хагу, који Србе осуђује на хиљадугодишње казне, а убице Срба ослобађа, до Вашингтона где се поново чују гласови о Србима који силоваше 50.000 Шиптарки, пошто су претходно силовали 120.000 муслиманки.

Неће они престати с понижавањем Срба, вере православне и државе Србије, без обзира колико се наша власт трудила да злочине који се свакодневно чине у „Назови Држави Хрватској“, на Косову и Метохији, окупираном од НАТО злочинаца и њихових евроунијатских сатрапа, објасни као провокације на које ми нећемо одговарати. Нису у питању провокације већ криминални акти свуда у свету кажњиви. Време је да Срби и они који су на власти у држави Србији престану да живе у заблуди. То је први корак ка решавању било ког проблема. Заблуда, бар тако је дефинисана у речнику, јесте мишљење засновано на погрешном сазнању. Зато је се ваља ослободити и погледати истини у очи.

КОМЕСАРИ НАС НЕ ЖЕЛЕ 

Истина је увек једноставна. Зато је се многи плаше. У случају Срба и Србије заблуда је да ће нам НАТО убице, двопапска Римска курија и евроунијатски комесари помоћи на било који начин.
Неће и то свима мора бити јасно. Они желе да нас униште и то су показали више пута на делу: санкцијама, бомбардовањем, разарањем фабрика, болница, тровањем осиромашеним уранијумом, насилним превођењем православних Срба у римокатоличку веру, забраном ћирилице, отимањем српских територија. Они сем лажи неће никад Србима ништа друго понудити. Зато заборавимо евроунијатско чланство, јер то њихови комесари неће. Браћо Срби, нису нам ваљда свраке попиле мозак да се не сећамо шта су у прошлости Србима учинили комесари. Зашто би веровали да данашњи евроунијатски комесари имају некакве другачије идеје кад су у питању Срби од некадашњих комунистичких комесара? Престанимо да верујемо у њихове лажи, јер како написа мудри чика Јова Змај: Иза једне лажи / иде друга, трећа / најпре мала, после све већа и већа.

Нема нам друге него да се сами, уз Божју помоћ, ујединимо и окренемо Истоку одакле нам је често помоћ стизала. Кад би помоћ некад и изостала, бар нам казна с бомбама није стизала.

Молимо се за српске хероје Радована Караџића, Ратка Младића, капетана Драгана. Молимо се за здравље Џулијана Асанжа. Помозимо нашој браћи и сестрама који живе на Косову и Метохији. Чувајмо Републику Српску. Догодине у Призрену.

 

Драгомир Антонић

ИЗВОР: ПЕЧАТ

————-

10.5.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

 1. Мој коментар писан је као одговор изјави министра војног, Александра Вулина, под насловом „Србија је везана за мртваца!

  Један од највећих проблема наше државе јесте, што на највиша места у држави долазе људи бирани по партијском и другом сличном кључу а не по интелигенцији, патриотизму, одговорности, знању и моралним одликама.
  Што сам хтела да кажем?

  Како владајућа елита може тражити од својих подређених, да поштују устав и законе, када их они сами, који су се заклели да ће их поштовати, то не чине?

  Очито је , колики су проблем такви представници власти, и да није проблем само у њима, већ и у целокупној организацији и функционисању одговорних институција државе.

  Овде сам навела појам подређених, који није случајан, ево о чему се ради?

  Српски народ и грађани Србије…..радни народ……. радничка класа, сељаци као и пензионери, већина њих је очевикала, да ће организација државе бити тако постављена и спровођена, да су они ти, који ће се нешто питати и који ће бити полазна база ИЗ КОЈЕ ЋЕ ПОТЕЋИ ИДЕЈЕ за устројство и изградњу наше државе, те нису очекивали да ће се држава изграђивати тако, што ће добивати налоге из центара моћи и по њиховој диктатури спроводити њихове интересе , њихова виђења и њихове одлуке, користећи руководство државе…….. Владу државе, одговорне у Народној скупштини, те у војним и полицијским структурама наше државе.

  Једноставније речено, одговорни у држави, одлучили су градити државу од крова ка темељу а не од темеља ка крову, што је основни узрок судара ова два потпуно различита концепта, који за последицу имају блокаду функционисања нај одговорнијих институција државе и стварање услова за постепено увођење…. корак по корак, државе у диктатуру и тиранију у којој владар монополизује сву власт у држави и преузима све функције, спроводећи владавину која није утемељена на уставности и праву, него вербалном, правном и физичком насиљу

  Сва неспособност, да одговорни одговоре савременим изазовима и сво незнање одговорних, из чега произлази и страх и несигурност, те неспремност одговорних на многа одрицања у име виших циљева и бољег сутра, полако корак по корак, уводе државу у подређени положај, одузимајући њој и њеном народу, како део њихове територије, тако и њихова суверена права, која им по свим правним актима државе Србије и ОУН, припадају.

  Изјава А.Вулина (копирам): “ Ovo što govorim ovo ne podržava predsednik Vučić i nemam podršku vlade za ovo – ja sam za razgraničenje. Ja sam za to da između nas i Albanaca sa Kosova postoji tvrdo postavljena granica, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin,“ нам говори, да је
  наведени министар војни, стекао снаге, да нама свима изјави гласно и јасно, да је прихватио место директора Канцеларије за Косово и Метохију у Влади РС, те министра одбране РС , са циљем да од Косова и Метохије створи засебну државу;
  Да учествује на рушењу Устава РС… уставне преамбуле, која је била полазна основа за изгласани Устав државе;
  Да је саучесник у кршењу члана 8. Устава, који каже да је територија Републике јединствена и недељива и да је граница Републике Србије неповредива.

  Свиђа ми се