АКТУЕЛНО

„Уз јутарњу кафу“: Немања Петровић – Дошло је време да се подвуче линија (видео)


„Ми морамо пресећи – треба да живимо а не да преживљавамо. Морамо урадити све да бисмо заштитили истину.“ 

„Мора се неизоставно тражити оставка целокупне Владе Србије и Александра Вучића“ рекао је Немања Петровић лидер покрета Београдски фронт, и додао: „Дошло је време да се подвуче линија. Када отерамо овога, да кажемо велеиздајника на власти, онда можемо да причамо о левици, о десници, и осталим разликама које на неки начин власти намећу да би на неки начин растурили тај део људи који долази на протесте…“ (који је незадовољан).

На питање зашто је председника назвао велеиздајником Петровић одговара:
„Зато што је он урадио оно што нико до сада није. Зато што је званично Ивица Дачић потписо Бриселски споразум, зато што Александар Вучић и Ана Брнабић иду на разговор са Хашимом Тачијем, и са Рамушом Харадинајем, зато што он нема овлашћења да прича о томе. Ко је њему дао овлашћење? Скупштина му није дала овлашћење. Он по Уставу апсолутно нема овлашћење да прича о Косову и Метохији, о разграничењу, о поделама и било чему сличном. Он је изјавио, то је криминално, да ће он после тих разговора обавити још један разговор са Путином и да ће онда тај свој предлог изнети Српској листи и људима са Косова и Метохије. Чекајте, шта је са остатком Србије? Јел` се ми ту питамо нешто? Ко је он? То је прва ствар због чега Александар Вучић безусловно мора бити ухапшен.“

„Александар Вулин, министар војни, излази и прича 1/1 ствари које су против Устава – да је он за разграничење што пре. На основу чега? Ко је њему дао мандат за то? Ко је он заправо? Он нема право то да ради. Ми да имао озбиљну државу и озбиљан систем – он би већ био иза решетака. То је озбиљна ствар. Ми бисмо били прва земља у свету која би једноставно отписала свој део територије. И ту није у питању ни мит, ни било шта остало, ту је у питању државотворност. Ми, ако то урадимо, ми више нисмо држава“, рекао је о изјавама министра војног Немања Петровић.

*НАПОМЕНА – емисија је емитована 11.04.2019.

Погледајте цео разговор:

ИЗВОР: Nasa Televizija

***

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

*ИЗ МИНУТА У МИНУТ: ПРОТЕСТ испред Дома Народне скупштине „Сви као један -Један од пет милиона“

——

14.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »