АКТУЕЛНО

Фоторепортажа „Дејли мејла“: Руски падобранци увежбавају убијање терориста


Руски падобранци су 27. марта увежбавали убијање терориста, пошто су из авиона искочили на полигон северно од Москве.
98. гардијска дивизија Десантних падобранских јединица Руске Федерације је на полигону код села Будихино у источној Русији извела акцију у којој се „сукобила“ са својом браћом по оружју који су за потребе вежбе били преобучени у терористе.
Драматична фоторепортажа приказује падобранце како искачу из „Иљушиновог“ Ил-76, а онда се, уз облаке дима и експлозије, приземљују.
И потом – у уништење базе „незаконите наоружане групе“.
Министарство одбране је саопштило да је у вежби учествовало више од 1 000 падобранаца са око 20 авиона и хеликоптера, и да су, како рече портпарол, „заузели узлетишта и базу“ терориста.
Ова вежба је уследила само неколико дана по учешћу Десантних падобранских јединица у маневрима на Криму, где је виђено преко 1500 падобранаца са око 300 јединица борбене технике и ваздухоплова.

Портпарол Министарства одбране је тада најавио да ће „искрцавање људства и војне опреме из војног транспортног авиона бити изведено на неколико места…Једно од најспектакуларнијих искрцавања биће искрцавање падобранаца из војних амфибијских возила, са циљем да заузму и униште контролна места условног непријатеља и логор за обуку незаконитих наоружаних група.


Напомена преводиоца: Фотографије ТАСС-а јесу сјајне, али нисам због њих одлучио да пренесем репортажу. Разлог су коментари читалаца. На пример:

DocDaneeka
Нама је за премијера потребан – Путин. Средио би државу боље него ови наши идиоти.

Вреди истаћи и то да „Мејл онлајн“ тврди да коментаре није „уређивао“. Сумњам, јер би власника превише коштало да му радна снага превиди какво непочинство (по закону) читалаца. Ал’ добро, и овако се да видети да има и нормалних Британаца.

Аутор: Џејмс Вуд
Извор: Мејл онлајн
Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Дебијан Линуксу

ИЗВОР: ЋИРИЛИЗОВАНО
————
28.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић