АКТУЕЛНО

Физички напад на Родољуба Шабића


Бивши повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић објавио је на свом Твитер налогу фотографију на којој се види његово крваво лице, уз коментар „Шта су направили од мог града“.

 

Шабић до сада није дао додатне информације о томе шта се догодило, нити је одговарао на позиве новинара Инсајдера.

Око 20 минута након што је објавио фотографију, Шабић је написао следеће: „Безумља у овој земљи имамо и превише. Зато морам да кажем, сигуран сам да ово није последица никаквог политички инспирисаног напада”.

Бивши повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић објавио је синоћ на свом Твитер налогу фотографију на којој се види његово крваво лице, уз коментар „Шта су направили од мог града“. Шабић није дао додатне информације о томе шта се догодило, нити је одговарао на позиве новинара Инсајдера, али је дан касније објавио да га је неко саплео.

Његова фотографија окрвављеног лица узнемирила је многе на друштвеним мрежама, а објашњење је Шабић дао тек ујутро написавши на Твитеру. „Хвала свима на подршци. Синоћ на ВМА санирана аркада и ушивен образ. Неко ме у Сремској улици од позади саплео и ударио сам главом у тротоар. Верујем да није био напад, већ случај, нико ме после, кад сам пао, није ударао. Полиције, државне или градске није било, ни тада ни после“, навео је Шабић без додатних информација о случају.

Шабићу је мандат истекао крајем децембра прошле године. За ову функцију, која обезбеђује транспареност у раду државних органа и значајно олакшава рад новинарима, надлежни скупштински одбор још није ни предложио нове кандидате.

 

ИЗВОР: ИНСАЈДЕР

—–

28.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић