АКТУЕЛНО

Сликар Владимир Величковић о скандалу у Културном центру у Паризу


„То што се догодило апсолутно је ужасан гест, да се ми и овог пута понижавамо, заборављамо у знак сентименталности и осећања групе војних аташеа који би, да изложба није склоњена, били у прилици да виде шта су урадили“, рекао је Величковић

фото: Profimedia

Сликар Владимир Величковић, чије су слике, наводно, привремено скинуте са изложбе поводом 20. годишњице НАТО бомбардовања на СРЈ у Културном центру Србије у Паризу, оценио је да такав потез представља гест неодмерене цензуре, јер је то, како каже, била прилика да они који су бомбардовали виде сав ужас који је њихов поход оставио.

„Очајан сам. Срамота ме је што на неки начин припадам тој нашој раси која није способна да обележи на достојанствен начин догађај какав је 20. годишњица НАТО бомбардовања“, изјавио је Величковић за Данас.

Он је рекао да њега из Центра нико није обавестио о измештању изложбе, а да његову слику дугу четири метра нису могли да склоне јер нису имали где да је ставе.

„То што се догодило апсолутно је ужасан гест, да се ми и овог пута понижавамо, заборављамо у знак сентименталности и осећања групе војних аташеа који би, да изложба није склоњена, били у прилици да виде шта су урадили“, рекао је Величковић.

Истакао је и да не разуме зашто је „повучена и дискретно приказана документација Историјског музеја иза кога стоји држава Србија“.

У међувремену су слике Владимира Величковића и Биљане Вилимон, које су, како је објављено, скинуте због посете официра НАТО-а, враћене на зидове изложбеног простора, што је Тањугу потврдила координаторка за односе с медијима КЦ Србије у Паризу Наташа Пејин, која каже да је цела изложба „Србија 1999. године – 20 година после – док су падале бомбе“ враћена, као што је било и на отварању 23. марта.

ИЗВОР: НЕДЕЉНИК

Злочиначко бомбардовање, ратни злочин над цивилним становништвом: ЕКОЦИД И ГЕНОЦИД НАД НАРОДОМ СРБСКИМ И СРБИЈОМ 1999.

***

ПОВЕЗАНО:

*Наташа Пејин: Понижење Србије у Српском културном центру у Паризу: без мене!

*СПУТЊИК: Радослав Павловић – Истина о „склоњеној“ изложби о НАТО агресији у Паризу

—–

28.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

2 replies »

 1. Шта чека Павловић?
  Да ли је и он аташе НАТО, па је њега срамота шта су они учинили?
  А њих није срамота, него и даље шпартају нашом малом Србијицом.
  Шта чека РадоСлав Павловић-НАТОвић?
  Хитна оставка!!!!

  Свиђа ми се

  • Сигурно чека „масну“ плату коју му србски народ сваког месеца обезбеђује, за прегалачки рад и бригу о осећањима ЗЛОЧИНАЧКИХ НАТО официра. Зло је то што се конац приче завршава са овим несрећником, а почетак се сигурно протеже преко многих душебрижника за Србе и у самом Паризу, а посве сигурно кроз институције овог КРАЈЊЕ ПОКВАРЕНОГ АНТИСРБСКОГ СИСТЕМА, који читаво Србство дави горе него „преосетљиви“ НАТО официри и сама ЗЛОЧИНАЧКА НАТО АЛИЈАНСА. Почетак приче је СИГУРНО у Београду. и

   Свиђа ми се