АКТУЕЛНО

Славиша Ристић у емисији РасПравда: Ево доказа да је ВУЧИЋ увео косовске царинике


Народни посланик Славиша Ристић са КиМ о стању у покрајини после најновије кризе:  „Више нас плаши Вучићева оловка него окупација”

HelmCast, 28.11.2018.

На северу Косова и Метохије ствари могу да се врате на „предбриселско” стање, када смо ми контролисали ситуацију, буквално за једну ноћ, али се бојим да Александар Вучић за то нема ни храбрости ни воље – каже народни посланик Славиша Ристић, припадник удружења „Отаџбина” и последњи градоначелник Зубиног потока који је био биран у складу са српским правосудним системом, у интервјуу за најновије издање емисије „РасПравда”.

– Ако власт у Београду хоће да јој верујемо, нека распише изборе на Косову и Метохији, али по српском Уставу и српским законима. Градоначелници са севера КиМ су поднели оставке, па онда нека Маја Гојковић распише изборе. Лепо је што нас Марко Ђурић позива на гандијевски отпор, који ми иначе вршимо већ двадесет година, али док не испуне овај услов који сам навео не можемо да им верујемо – додаје Ристић.

– Косово и Метохија је окупирано, а што је окупирано може бити враћено. Нас не плаше окупатори, али нас плаши оловка која се налази у рукама Александра Вучића. То је нешто што може за сва времена да се у име Србије одрекне Косова и Метохије. Са оваквом влашћу, сигурно нећемо сачувати српску покрајину.

– Наш народ на Косову и Метохији је нажалост једини који је тамо остао у одбрани српске државности, исто као и пре десет година, с том разликом што је данас далеко слабије организован него што је то било раније – каже народни посланик.

Slavisa Ristic

Ристић се подсетио и велике хајке коју су против њега покренули представници власти и режимски медији пре неколико месеци, када су га, због отвореног писма руском председнику Владимиру Путину, оптужили да позива на убиство Александра Вучића:

– Владимиру Путину сам писао јер сам хтео да упознам руску јавност са чињеницом да их Алекандар Вучић лаже и да на таласу проруске приче, а пре свега уз помоћ проруских бирача у Србији, он води антируски и про-НАТО политику. Нисмо знали да ће то писмо имати толики одјек у самој Русији, а да будем искрен нисам очекивао ни да ће изазвати онолику буру у домаћој јавности, пре свега код власти. Из руске Думе нам је био стигао позив, што нас је баш изненадило, поготово због тога што је Сергеј Железњак раније долазио овде на предизборне скупове Српске напредне странке. Али заиста смо наишли на потпуну отвореност са њихове стране, рекли су нам да држава Русија нема намеру да мења свој став и да није тачна упорна тврдња српски власти, нарочито Александра Вучића, да ће Русија подржати свако решење за КиМ које направи Александар Вучић. Указали смо им на опасност од уласка Србије у НАТО, али у Русији су већ били свесни тога, добили смо потврду са њихове стране да им је јасно да је крајњи циљ Запада и српских власти да Србију уведу у НАТО.

Емисија „РасПравда”, у продукцији портала „Правда“, приказује се на ЈуТјуб каналу HelmCast.

Аутор и водитељ: Миодраг Зарковић.

1 reply »

  1. ГОСПОД И СВЕТИ ИЗ РОДА СРБСКОГ БРАНЕ СВЕТО КОСОВО И МЕТОХИЈУ МОЈЕ ВАЗДА МОЛИТВЕ И СВАКА ПОДРШКА ЗА СТАРУ СРБИЈУ МОЈА БРАЋО И СЕСТРЕ У БЕОГРАД НЕ ТРЕБА ГЛЕДАТИ БЕОГРАД ЋЕ СВЕ ДА ИЗДА САМО ДА БИ ЛЕПО БИЛО У БЕОГРАДУ А КОСОВО МЕТОХИЈУ РСК РС ПРОШИРЕНУ ЦРНУ ГОРУ ТЗВ МАЋЕДОНИЈУ МА БЕОГРАД ЋЕ ДА СЕ ЗАУЗМЕ ОДБРАНУ СРБСТВА ДАЈ БОЖЕ ДА ГРЕШИМ АЛИ МОЈЕ ОД БОГА ДАТО ЧУЛО ДА ВИДИМ И ОСЕТИМ ШТА ЋЕ БИТИ НО КОД СРБА ЈЕ ВАЗДА БИЛО УСКОКА ХАЈДУКА И ЧЕТНИКА А СА ДРУГЕ СТРАНЕ БИЛО ЈЕ ВАЗДА рдђа погани несоја фукара

    Свиђа ми се