АКТУЕЛНО

Црна Гора постала 29. чланица КФОР-а


ПРИШТИНА – Црна Гора је од данас 29. земља чланица КФОР-а, најдуже и најуспешније НАТО мисије, саопштио је КФОР. Командант КФОР-а, генерал-мајор Салваторе Куочи, председавао је свечаном пријему који је данас организован у бази Филм Сити у Приштини, којем је присуствовао и министар одбране Црне Горе Предраг Бошковић, каже се у саопштењу.

Танјуг (Зоран Жестић)

Један штабни официр из Црне Горе придружио се особљу које чини припадници 28 земаља, од којих су 20 чланице НАТО, а осам су земље партнери, које тренутно имају своје војнике у КФОР-у.

„За земљу суседа као што је Црна Гора, важно је што ће допринети безбедном и сигурном окружењу и слободи кретања на западном Балкану, а одлука да буде део операције као што је КФОР представља конкретан корак ка нормализацији региона“, рекао је командант КФОР-а, генерал-мајор Салваторе Куочи.

НАТО сматра добродошлим упућивање припадника из било које друге земље чланице или партнера у КФОР, у циљу консолидације стабилност и безбедности Балкана. Учешће Црне Горе у КФОР-у представља додатну подршку КФОР-овој „трајној посвећености“, навео је КФОР у саопштењу.

ИЗВОР: РТВ

——-

23.10.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »