АКТУЕЛНО

Меланшон: Случај Косова* је један од примера на које начине САД, својим агресивним акцијама, дестабилизују међународни поредак


СЛУЧАЈ Косова* је један од примера на које начине САД, својим агресивним акцијама, дестабилизују међународни поредак, поручио је вођа француске парламентарне левице и један од најзначајнијих европских левичара Жан-Лик Меланшон.

ПРИЈАТЕЉ Жан Лик Мелашон / Фото АП

– Овај догађај је значајан у дестабилизовању међународног поретка, због чега данас трпимо последице – каже веома популарни француски политичар, коме је мало недостајало да уђе у други круг прошлогодишњих председничких избора.

Меланшон истиче да, после десет година, велики део међународне заједнице не признаје једнострано проглашену независност Косова, 80 земаља као што су Кина, Русија, Бразил, Индија, Шпанија или Грчка, али ни ЕУ.

– Када су бомбардовале СРЈ, САД су се прокламовале браниоцима мањина и правде, само да би оправдале војну интервенцију, као што ће то касније радити у случају Ирака. И као што то раде свугде. Као што то иначе раде да би преузеле одређену зону. Овде је реч о брисању Србије са карте политичког утицаја. Наравно, ради се пре свега о ратној пропаганди. Да би се то схватило, довољно је погледати последице њиховог бомбардовања – каже Меланшон, истичући медијске манипулације да би се бомбардовање камуфлирало у хуманитарну операцију.

Лидер француске левице истиче да је рат на Косову школски пример бестидног медијског усаглашавања са говором америчке војске и да су „пуњење глава“, засићивање јавности манипулацијама и „испирање мозга“ дали резултате.

– Трговина органима узетих од затвореника од стране херојских ослободилаца Косова је прошла непримећено, подизање огромне америчке базе у квазидржави није коментарисано. О одговорности албанске мафије коју у шверцу штите власт и неки други се не говори – каже Меланшон, наглашавајући да је Косово* готово савршен пример успеха манипулативних капацитета савремене медијске „меке моћи“.

Он подсећа да резолуција УН потврђује територијални интегритет Србије на њеној јужној покрајини, али да је све то погажено, јер су САД одлучиле да њихов протекторат мора да се одвоји од Србије.

– Наравно, суверенитет Косова* је у суштини имагинаран. Деветнаест година касније, НАТО трупе су и даље масивно присутне на Косову које у потпуности зависи од овог присуства. Лишено свих ресурса, наставља да тоне у сиромаштво, проценат незапослености младих досеже 60 одсто. Косово не постоји. Овом енклавом је немогуће владати. Неодржива је – упозорава француски политичар.

 

ПАРИЗ, ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА 

Горан Чворовић

ИЗВОР: НОВОСТИ

————–

27.2.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Свијет полако увиђа шта је данашња Америка.Хитлер је био аматер у односу на ово што они данас чине свијету.Цијели блиски исток и балкан су рсзбуцали и направили милионима људи пакао од живота.Европу су накрцали са избјеглицама ( Арапима) који се никад тамо неће моћи прилагодити,тако да су о великом јаду забавили и Европу.Међутим европски лидери нијесу ништа бољи од њих па се о томе ђути јер врана врани очи не вади.Створенје један хаос по цијелом свијеру и тотална криза морала која неће остати без жестоког утицаја на ментални живот човјека и за очекиват је једну глобалну револуцију или пропас човјечанства.Ос човјека су направили мајмуна и што је већи мајмун за њих се боље уклапа у њихову шему и начин живота.

    Свиђа ми се