АКТУЕЛНО

СТАМАТОВИЋ: Вучићу, Космет је и прошлост и будућност Србије, а не твоја бабовина


Изјава Милана Стаматовића, председника Иницијативног одбора Здравe Србијe (ЗС) поводом претње председника Републике Александра Вучића да ће он, уместо народа, да предложи „решење“ за КиМ.

Вучић – Стаматовић (Илустрација: Правда)

Здрава Србија (ЗС) упозорава грађане Србије да је, по Уставу наше земље, територија Републике Србије јединствена и недељива, а њене границе неповредиве, да ниједан државни орган, политичка организација, удружена криминална група или појединац не може узурпирати сувереност грађана, као и да је за измене Устава које задиру у уставна начела или преамбулу у којој пише да је „Покрајина Косово и Метохија (КиМ) саставни део територије Србије“, осим подршке две трећине од укупног броја посланика у Народној скупштини, неопходан и референдум на коме „за“ мора да гласа већина изашлих бирача – изјавио је Милан Стаматовић, председник Иницијативног одбора ове странке, поводом претње председника Републике Александра Вучића да ће он, уместо народа, да предложи „решење“ за КиМ.

– Питамо издајника Вучића докле ће да вређа интелигенцију грађана, тако што тврди да, тобоже, “мора да изађе с нечим што Срби могу да разумеју, што је рационално и чиме ће Срби да добију и то, не нешто мало, већ нешто значајно“ – каже Стаматовић и додаје да Вучић може да распродаје само своје шуме и ливаде изнад Бугојна и куће и станове по Београду, а са државном територијом и имoвином која припада свим грађанима Србије, не сме ни по Уставу ни по било ком закону да тргује, јер му то није његова дедовина и бабовина, ма колико упорно лагао да иза такве његове велеиздаје стоји „мандат који му је поверило 56 одсто грађана Србије“.

Стаматовић оптужује „кандидата за председника градске општине Севојно“ Александра Вучића да, у својој мисији издаје и одрицања од КиМ, кривотвори чак и великог писца Бору Пекића, чија је порука „и нација и демократија“ и идеја водиља Здраве Србије.

– Јесте Пекић писао да „треба љубити земљу деце своје, а не дедова својих“, али је, пре тога, рекао и да „немати прошлости је остати без будућности“! Али, никада Пекић није ни помислио оно што му Вучић импутира да јесте „спремни смо на компромис с Албанцима да обе стране нешто изгубе, па макар и да не буду задовољне“, што, завучено у Вучићеву „еврофанатичну“ обланду, значи да му је више стало до мишљења Ангеле Меркел него властитог народа! – изјавио је први човек Здраве Србије која предводи коалицију „Уједињени побеђујемо. За Севојно, за Србију“.

ИЗВОР: СРБИН.инфо

***

—————

28.2.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. ЖУВЕО БРАТЕ МИЛАНЕ СВАКА ТИ ЈЕ ЊЕГОШЕВА БРДЂАНИНЕ МОЈ ТАКО СЕ ЗБОРИ А ТЗВ ав ЈЕ шиптар ЖИВЕЛА СВЕТОСАВСКА СРБАДИЈА КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ СРБИЈА БЕРАНЕ ЈЕ СРБИЈА КНИН ЈЕ СРБИЈА СССС

    Свиђа ми се

  2. Да ли ће то бити највећа Србска издаја или трајно и праведно решење и историјско помирење имеђу Срба и Албанаца то ће суд народа и суд историје рећи.Али на крају је задњи Божји суд.

    Свиђа ми се