АКТУЕЛНО

НИШ: Прекинуо предавање америчког амбасадора – „Yankee go home, не треба нам америчка демократија, гађали сте нас бомбама и уранијумом“


Yankee go home, не треба нам америчка демократија, гађали сте нас бомбама и уранијумом. Тексас је Мексико, Крим је Русија, Косово је Србија – рекао је Крстић.

фото: Јужне вести

Током излагања амбасадора Сједињених Америчких Држава Кајла Скота у згради нишког Универзитета, Драган Крстић из Центра за људска права и демократију бацио је са балкона летке “Не у НАТО” и викао “убице” и “Косово је Србија”. Напустио је салу уз пратњу полиције.

Драган Крстић већ је искусан у прекидању скупова, јер је раније прекидао и митинге и обраћања председника СНС и Србије Александра Вучића, а поред анти-америчких ставова навео је да се залаже за “децентрализацију јер нас Београд угњетава”.

Yankee go home, не треба нам америчка демократија, гађали сте нас бомбама и уранијумом. Тексас је Мексико, Крим је Русија, Косово је Србија – рекао је Крстић.

Председник Клуба Српско-америчког пријатељства у Нишу Драган Милић, који је организатор предавања, оценио је овај “инцидент” позитивно.

Добар је овај инцидент, то је америчка демократија на делу, тако је било и са председничком кампањом Доналда Трампа, па је он победио. То значи да смо и ми на добром путу и да ћемо и ми победити. Ово је саставни део демократије – рекао је Милић.

Амбасадор Скот у Нишу говорио је на тему “Погрешно разумевање политике САД у Србији”, а пре тога је посетио и нишки Електронски факултет. И поред повика Крстића и бацања пропагандног материјала са балкона, амбасадор Скот је скоро несметано наставио излагање.

ИЗВОР: Јужне вести

***

ПОВЕЗАНО:

*

——————-

2.2.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

11 replies »

 1. Поздрављам ово као патриотски чин. Штета што нико од присутних није реаговао макар таплаузом за актера, али је очигледно да су сви присутни поборници америчке демократије да не кажем њима не значе ништа изгубљени животи српских војника, цивила а нарочито деце. Срамота јер полако заборављамо све страхоте америчке политике према Србији и за шаку долара продајемо част. То је беда наше интелигенције а још већа наше држава која дозволава шпијунима као генералу НАТО-а Петреусу да купи више од половине српског медијског простора и да шири америчку и НАТО пропаганду. СРАМОТА !

  Свиђа ми се

 2. Скот је скот и он блебеће што му они који суга ту намакли и натакли.Али наша невоља је да он има пуну салу рафинираног олоша ,гада,полтрона и издајника који га слушају.Олоши ако вам неко отме кућу у којој сте се родили,зар вам може објаснити да је то урадио због вашег добра.Може,јер сте олош,гњиде ,ништавило и отпад Српског народа.Полиција је из сале одвела човјека који вам је рекао истину.Ко не воли истину,тај не воли ни живот, ни људе,тај је кучкин син,а зна се гдје је мјесто кучкиним синовима.Смрадови једни безкутпулозни,безчасни,безочни и на крају малоумни.

  Свиђа ми се

 3. Поздрављам и подржавам овај поступак г. Крстића.
  Ово није сметало пуно Скотини,колико је сметало Бранковићима присутним у овој издајничкој харанги….Нико не може храброг човека да мрзи као кукавица,патриоту издајник,побожног човека јеретик……

  Свиђа ми се

 4. Kajl Skot je neprijatelj Srbije broj jedan. Kajl Skot je u Srbiji persona non grata. Cela Srbija ga mrzi. Skote idi iz Srbije ti si odgovoran za smrt stotinu srpske dece, za srušene naše fabrike,mostove, bolnice, škole, staračke domove.Tvoje bombe Skote su sejale Srbijom smrt i uranijum od gojeg umiru stotine hiljada građana Srbije. Skote marš iz moje Domovine!

  Свиђа се 1 person

 5. ДРАГАНЕ, брате, овај Ваш гест је разумљив. Не кажем да Вам је начин добар, а изнад свега ми је жао што сте због тако минорног неслагања прошли кроз тортуру од ове власти.
  Један од наших умних људи је рекао да свако од нас треба да се бори против зла онако – као да баш све зависи од њега.
  Тзв. господин Кајл Скот (тако се не понаша) је представник „милосрдне“ САД која нас је бомбардовала, отела део територије и наставља агресорску политику – ништа друго до непријатељ Србије. Шта се ту има објаснити Србима на тему: “Погрешно разумевање политике САД у Србији”.
  Њихова политика је погрешна, а свако објашњење је врхунац лицемерства и лажи (Скот = лаж).
  Наш народ има добру изреку – Бога се не боје, а од људи не стиде.

  Свиђа ми се

 6. Свака част г-дине Крстићу! Сви који су били на том антисрпском скупу су гледали снисходљиво у скота и, вероватно су се препали, уместо да устану и подрже Вас. Али, сви треба да знају да су праве нишлије поносан и слободољубив народ. А много позитивних догађаја је потекло из Ниша. Америчке убице увек требе дочекати овако без обзира што имају ђон образ. Жао ми што и ја нисам знала, иначе бих Вам се придружила.

  Свиђа се 1 person

 7. Један се бунио и свака му част, а шта су остали радили? Да ли су га подржали или су шенили и балавили од среће што слушају о америчкој бомбашкој демократији, о реакцији присутних нема у тексту.

  Свиђа се 1 person

 8. СРБИЈА СРБИМА SERBIA FOR SERBIA VOICE FROM SERBIAN CHETNIKS poms GO HOME america NOT HAVE RIGHT TO SAY WHAT SERBIA SHOULD DO SIMPLE GO HOME YOU NOT WELCOME IN SERBIA SERBIA IS HOLLY LAND ION EARTH WITH BELIVE IN GOD FREEDOM OR DEATH KOSOVO METOHIJA IS HEART OF SERBIA ЖИВЕЛИ ЧЕТНИЦИ И ЂУРУШЛИЈЕ ЉУТЕ ВОЈВОДЕ ПАВЛА ЂУРИШИЋА СССС

  Свиђа ми се