ИЗБОРИ 2017

Aферим министре просвете! – Шарчевић импресиониран условима рада на Интернационалном (муфтијином) универзитету


Извор: Санџакпрес, 7.4.2017.

Делeгација Министарства просвјете, науке и технолошког развоја Р. Србије предвођена министром, г. Младеном Шарчевићем посјетила је данас, 07.04.2017. г., Интернационални универзитет у Новом Пазару.

За делегацију је наприје уприличен пријем у ректорату Универзитета, гдје их је дочекала делегација предвођена ректором, проф. др. Суадом Бећировићем. На самом почетку ректор је упознао госте о хисторијату, функционисању и раду Универзитета као и развојним циљевима којима Универзитет тежи. Такођер, представљен је и концепт студирања заснован на усвојеној Болоњској декларацији, те савременим технологијама које прате традиционални облик учења. Након састанка, гости су имали прилику обићи зграду Универзитета и увјерити се са каквим просторним капацитетима Универзитет располаже. Након обиласка, уприличено је обраћање министра Шарчевића студентима Универзитета у Новом Пазару.

Приликом обраћања студентима министар је истакао да је импресиониран условима рада на Универзитету који су у потпуности прилагођени потребама савременог студента. Министар је нагласио да у погледу квалитета образовања дијели ставове са руководством Универзитета.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Он је том приликом рекао да: „Улогу квалитета неће процењивати ни чаршија, ни медији, ни било ко дуги него онај ко треба, а то су послодавци. Правићемо систем да то буде јасно, видљиво и онда имамо поделу на квалитетне и оне друге који се досад крију, а нису тако квалитетни“.

На крају министар је поручио студентима: „Ви треба да уживате у оваквом универзитету, да оправдате услове који су, заиста, драгоцено добри и желим Вам сву срећу у Вашем даљем учењу и раду и наравно учите добро“– закључио је министар Шарчевић.

3 replies »

  1. Подршка Вучићу у Н.Пазару,Сјеници и Тутину од 70/ неће бити џабе,узвратиће то Вучић са неким новим Бриселским споразумом,видећемо само како и у којем обиму.

    Свиђа ми се

  2. Да све буде потаман и натпис са именом универзитета је латинични..Кров је зелени и балконски простор је у луковима,као на Дрини ћуприја.Да не знамо да је у Рашкој нико неби могао да нас убиједи да је није у Турској.

    Свиђа ми се