АКТУЕЛНО

За Вашингтон и Брисел Украјина постаје кофер без ручке – ни носити, ни оставити


РУСОФОБИЈА НИЈЕ ПРАВИ РАЗЛОГ НАПАДА НА РУСИЈУ – ТО ЈЕ БАЈКА ЗА НАИВНЕ

  • Прави разлог непрестаних атака на Русију поштено је објавила Хилари Клинтон док је још била државни секретар. Јавно је негодовала што Русији припадају превелика природна богатства на која претендују они који их више заслужују. Међутим, Запад се пренапрегао па му је сада потребно примирје са Русијом – да би повратио снагу. А Украјина том примирју смета
  • „Мичурини“ из CIA и Стејт департмана предвидели су за кијевски режим само једну функцију: борба против Русије са каснијим самоуништењем. Украјина и живи у оквирима те функције

Пише: Ростислав ИШЋЕНКО

         ДРЖАЊЕ у последње време бивших савезника кијевског режима – лидера Сједињених Држава и Европске уније – показује да је Украјина за њих дефинитивно постала кофер без ручке. Ни носити, ни оставити.

Подржавање кијевске бандитске власти за њих постаје све теже и политички и финансијско-економски. А вајде никакве.

Када говорим о западној помоћи Украјини, немам у виду жалосне десетине милијарди долара које су јој обећане, али их не дају ни међународне финансијске институције ни владе држава ЕУ

Да ЕУ и Сједињене Државе могу да реше украјинску кризу кредитима ММФ – Кијев би уредно добијао новац. Чак би му удвостручили годишњу апанажу. Довели би је до величине буџета који је Украјина имала до државног преврата из фебруара 2014-те.

У Грчку су упумпали преко 300 милиона долара – одлично схватајући да тај новац у догледној будућности неће бити враћен и да проблем грчког дуга нема позитивно решење. У том светлу, давање Украјини 30-35 милијарди долара годишње не би био никакав проблем. Чак упркос томе што није у стању да причине никакве озбиљне проблеме Русији.

Новац би Кијеву давали и само зато да не буде горе.

Проблем је у томе што на завођење реда у тој земљи и ликвидацију последица владавине наци-олигархијске бандитске диктатуре треба изарчити много више.

Кијеву новац не дају дуже од годину и по. Од августа 2015-те тражио је од ММФ жалосну милијарду од суме која му је била обећана. Дуже од пола године мољакао је другу…

Кијев је спреман на све, на захтев Фонда усваја све законе. А новац му не рају. Не дају зато што Украјина – на коју се гледало као инструмент за једнократну употребу против Русије – постаје претешко бреме за Европску унију и САД.

А против Русије ће се борити не зато што пате од ирационалне русофобије. То је бајка за широке масе. Западна елита ће ручати и са људождером ради додатног процента профита.

Прави разлог непрестаних атака на Русију поштено је објавила Хилари Клинтон док је још била државни секретар. Да подсетим: она је јавно негодовала што Русији припадају превелика природна богатства на која претендују они који их више заслужују.

Међутим, Запад се пренапрегао па му је сада потребно примирје са Русијом – да би повратио снагу. А Украјина том примирју смета.

Смета што је њен садашњи режим био пројектован за једнократну употребу. За сасвим одређени задатак у оквирима заједничког глобалистичког напада на Русију.

Тај напад се загрцнуо, а глобалисти су изгубили власт у САД.

Зато сада наши западни пријатељи и партнери траже и праве друге инструменте за утицање на Русију. У оквирима своје нове дугорочне стратегије.

Само, политички режими нису чекић. Не могу се напросто одложити на полицу, за неки други пут. Украјина је као систем била предвиђена и организована за активну борбу против Русије.

Вашингтон и Брисел су рачунали да ће уз помоћ Украјине још током 2014-те остварити стратешке геополитичке предности. А то је изостало.

Кијевски режим може постојати само у свом садашњем стању: вапећи о рату са Русијом, који реално не води, налазећи се притом на јаслама Запада.

Ни за шта друго није способан, нити сам може себе да храни.

„Мичурини“ из CIA и Стејт департмана предвидели су за кијевски режим само једну функцију: борба против Русије са каснијим самоуништењем.

Украјина и живи у оквирима те функције.

ИЗВОР: ФАКТИ

8.4.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Католичка црква им је била главна полуга,али Русија се није ничем бољем ни надала, па их је дочекала и испратила онако како доликује и како се треба поступати са антихристом, посебно ако ти куца на врата.Иста прича је са Пољском.Срећа је само што Руси дообро знају како се послује са свијетом гдје луцифер царује.Тамо су Америчке базе да се алијанса чува од Ирана,ха,ха,ко`да су руси мала дјеца и нијесу довољно високи да прочитају на карти свијета гдје је Иран.Али кад се лаже онда се не штеди јер ллаж е не плаћа доларима.

    Свиђа ми се