АКТУЕЛНО

ММФ од Владе Србије тражи ново поскупљење струје


У ТОКУ ЈЕ „ДРУГА РЕВИЗИЈА ТЕКУЋЕГ САВЕТОДАВНОГ АРАНЖМАНА“

Министар финансија Србије Синиша Мали је потврдио да је са мисијом Међународног монетарног фонда (ММФ) разговарано о поскупљењу струје али да није направљен никакав договор о томе.

„Разговарали смо о повећању цене струје али Влада и ММФ имају различите погледе о томе, и по питању оправданости и о висини цене“, казао је Мали на конференцији за новинаре у Влади Србије на крају посете мисије ММФ-а поводом друге ревизије текућег саветодавног аранжмана.

Он је додао да не може да говори о томе колико би електрична енергија требало да поскупи јер нема конкретног договора са представницима ММФ-а.

Шеф мисије ММФ Јан Кејс Мартејн је такође казао да је у разговорима са представницима Владе Србије било речи о цени струје и да о томе нема никаквих закључака.

„То је важно питање у Србији, као и у другим земљама“, рекао је Мартејн и оценио да цена струје мора да буде таква да остави довољно простора за одржавање система и за инвестиције али да постоји и социјални аспект.

Истакао је да је „потребно пронаћи добру равнотежу између тих аспеката“.

Немам проблем са провером доктората, то је доказ демократије

Министар финансија Србије Синиша Мали рекао да за њега није никакав проблем што је почело прикупљање потписа за жалбу на одлуку о његовом докторату и да је то доказ демократије.

„Нема никакав проблем са тим, верујем у своје знање. То што се тренутно ради је потврда демократије“, рекао је Мали новинарима у Влади Србије.

Додао је да верује и у Београдски универзитет и подсетио да је трећа комисија донела исти закључак да његов докторат није плагијат, што је прихватило Наставно-научно веће Факултета организационих наука.

„Можда се то појединцима неће свидети, али сада се виде њихови мотиви због чега се ово ради“, рекао је Мали.

 

ИЗВОР: ФАКТИ

———–

24.5.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић