АКТУЕЛНО

Живим за Србију: Протест против ГМО у Нишу (видео)


Покрет Живим за Србију узео је учешће у овогодишњем протесту против дозволе промета и производње генетски модификованих производа. 18.маја, у 11 часова, почели су протести у неколико градова Србије.

Подсећамо, Србија се одавно прикључила светском протесту против компанија које производе ГМО.  Преко 7000 одборника и 80% општина у Србији одлучило је да не жели ГМО на својој територији!

Упркос томе, зарад наводног приступања Светској трговинској организацији, врши се константан притисак да се дозволи промет  ове проблематичне и опасне врсте хране.

На скупу се, испред Покрета Живим за Србију, обратила др Јована Стојковић, која је указала на спрегу политичара, медија и струке, која, слично и по  питању вакцинације, држи јавност неинформисану и у незнању, ван сваке отворене и објективне дебате. 

Главни светски произвођач ГМО производа, Монсанто, управо је изгубио велики судски спор у коме му је наложено да исплати 2 милијарде долара, јер је доказано да његов хербицид може узроковати рак код људи који су му изложени. Упркос томе, у Србији влада завет ћутања на ову тему, баш као и по другим питањима од круцијалне важности за биолошки опстанак и здравље нашег народа.

Покрет Живим за Србију наставиће своју борбу за слободнију и здравију Србију у којој је здравље и благостање нашег народа испред било каквих корпоративних и наднационалних агенди и интереса.

***

Мирослав Живковић – Србија без ГМО

Културни клуб „Црњански“, у суботу 18. маја 2019. год., организовао је предавање у сали Цркве Светог цара Константина и царице Јелене у Нишу на тему опасности од употребе генетички модификованих организама, под насловом: „Србија без ГМО“.

Предавач је био новинар и истраживач, господин Мирослав Живковић, из Српског центра екологије.

Инфо служба Покрета Живим за Србију

***

ПОВЕЗАНО:

*ПРОТИВ ГМО/Бајера(Монсанта) ОДРЖАНИ ПРОТЕСТИ у више градова Србије

——

23.5.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић