АКТУЕЛНО

ДНР: Ухапшени УКРАЈИНСКИ ДИВЕРЗАНТИ који су СПРЕМАЛИ НАПАДЕ на припаднике ОЕБС-а


За протеклих 24 сата украјинске снаге су СЕДАМ пута напале територију ДНР, саопштио је данас портпарол Оружаних снага ДНР Данил Безсонов.

Према његовим информацијама, под ватром украјинских снага, уз примену минобацача, ракетних бацача, митраљеза великих калибара и малог оружја нашли су се насеља Широка Балка, Александровка, Спартак, Докучаевск, Еленовка, Октобар и Лењинское.

«Као резултат одговора из оружја које није забрањено Минским споразумом ликвидирана су два припадника украјинске војске а један је рањен» – рекао је Данил Безсонов.

Украјински војници који су ухапшени 22. маја на подручју Еленовке признали су да су припремали терористичке нападе и на припаднике мисије ОЕБС.

«У овом моменту они дају признање. Признали су да су имали задатак да врше разне терористичке активности на територији ДНР. Између осталог и да планирају нападе на припаднике мисије ОЕБС-а» – рекао је Безсонов.

Он је додао да је откривен идентитет свих осам ухапшених украјинских војника.

 

ИЗВОР: srb.news-front.info

————

23.5.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. ukrajina nema vOjsku, i nema drzavu, i nema vlast, i da su se tako postavile stvari, mozda bi se do sada i resile, a ovako samo lud pregovara i uvazava TERORISTE

    Свиђа ми се

  2. uporno se izbegava termin TERORISTI, sad ovi postadose diverzanti, a ja koliko se secam prleta i tihija, diverzanti su rusili mostove i slicno, a nisu gledali da se direktno sukobljavaju, samo da naprave stetu okupatoru

    Свиђа ми се