АКТУЕЛНО

БОШКО ОБРАДОВИЋ: ДВЕРИ ЋЕ ОБЕЛЕЖИТИ НЕДЕЉУ ПОРОДИЦЕ


На ванредној конференцији за медије председник Двери Бошко Обрадовић честитао је свим грађанима данашњи Међународни дан породице и најавио Недељу породице од 18. до 26. маја у организацији Двери.

„Централна манифестација биће у недељу 19. маја у 12 часова у Ташмајданском парку у Београду, где ће се скупити наши чланови, симпатизери и други грађани са својом децом, а деца ће имати прилику да у једном симпатичном дефилеу прошетају парком заједно са својим бициклима, ролерима, тротинетима. И то ће бити једна дивна слика тога дана. А затим ће током остатка недеље бити организовани породичне манифестације широм Србије.“ – рекао је Обрадовић.

Председник Двери је подсетио да је прва Породична шетња организовна баш у Чачку пре тачно 10 година и да Двери од свог настанка стављају породицу на прво место. Он је нагласио да је став Српског покрета Двери да нека нова власт мора имати Министарство за породицу и да је породица незаштићена од стране актуелне власти.

„И зато ми предлажемо да у некој следећој Влади мора да постоји Министарство за породицу које би централизовало све државне активности у правцу помоћи породици. Ми сматрамо да је борба против беле куге најважнија тема будуће државне политике. То подразумева помоћ младим брачним паровима, решавање стамбених питања за младе брачне парове, затим помоћ самохраним родитељима. То подразумева и бригу о старачким домаћинствима којих је све више у Србији, и то подразумева бригу практично о сваком појединцу у Србији, јер је и он на различите начине део породице и свакога грађана сматрамо породичним човеком који треба да буде збринут у социјалном, здравственом и образовном смислу“, истакао је Обрадовић.

Обрадовић је рекао да свака породица у којој ниједан члан није запослен мора добити неку врсту помоћи од државе тј. да један члан мора бити запослен.
Као најконкретнију економску меру помоћи породице Обрадовић је истакао пореску реформу.

„Онога тренутка кад уђете у брак добијате мањи порез на зараде и имовину. Такође онога тренутка када добијете дете, пада порез на зараде и имовину. И тако са сваким новим дететом, мањи је порез на зараду и имовину“, рекао је Обрадовић.

Обрадовић је на крају закључио да је држава јака на речима и политичком маркетингу, али да заправо не помаже породицама на адекватан начин.

Подсећамо да су неки одбори Двери већ кренули са обележавањем Међународног дана породице, а да ће се активности наставити нарочито у периоду 18. до 26. маја када Двери обележавају Недељу породице. У Младеновцу је јуче организовано дружење у оквиру Дана породице где су деца могла да цртају своје виђење породице, а пролазницима су дељени балони. Данас се и у Књажевцу, у организацији Двери, одржава пригодан програм.

ИЗВОР: ДВЕРИ

———-

15.5.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. БРАТЕ ЖИВКОВИЋУ ЈЕДИНО БОГУ И СВЕТОМ САВИ ВЕРУЈЕМ И РАВНОГОРСКОМ ПОКРЕТУ КОЈИ ЈЕ ЛУЧА СРБСКЕ СЛОБОДЕ ПРАВДЕ ДЕМОКРАТИЈЕ ИСТИНЕ ЛЕПО ЈЕ ВИДЕТИ КАКО СРБИ ПРОСЛАВЉАЈУ ДАН РАВНЕ ГОРЕ А ПЕВАЧИ И ПЕВАЧИЦЕ ЗАБАВЉАЈУ СВОЈ СРБСКИ РОД ТО ЈЕ ПОБЕДА ПРОТИВ комуниста И фашиста ДОГОДИНЕ У ЦАРСКОМ ПРИЗРЕНУ 🏴‍☠️ 😀 СССС

    Свиђа ми се

  2. Лицемерство Обрадовића повремено прелази и Вучићево, посебно када је у питању породица. Обрадовићу су пуна уста породице, а када је требало да подржи породични протест прошле године, који је власт забранила, он је направио предходног дана партијску шетњу. Слично је било и пре две године када смо правили породични протест против “Образовних пакета“ којим је покушано увођење хомосексуализма и разврата у школе. Захваљујући таквим као што је Обрадовић, није створен јединствен фронт у одбрани породице и породичних вредности. Срби, не верујте онима који једно мисле, друго раде, а треће причају као наведени политичар!

    Свиђа ми се