АКТУЕЛНО

УХАПШЕНО НЕКОЛИКО ВЛАСНИКА ФИРМИ И ДРЖАВНИ СЛУЖБЕНИК: Покушали да изнуде новац од хуманитараца


Представници неколико већих домаћих компанија, као и службеник Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, ухапшени су јуче у координираној акцији припадника Безбедносно-информативне агенције, Одељења за борбу против корупције УКП и Вишег јавног тужилаштва у Београду, због сумње да су тражили новац од невладине хуманитарне организације „28. јун“.

Ухапшено 5 особа због трговине утицајем; Илустрација; фото: flickr.com/Keith Allison

Наиме, Бојан Мишић, шпедитер из Ниша, власник и директор „BRW Cars“, Драшко Кандић, службеник фирме „Trace Serbia“, Небојша Нешић, власник и директор фирме „Herba Farm“ и Миленко Никић, високорангирани службеник у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Србије, лишени су слободе због сумње да су извршили кривично дело трговина утицајем из члана 366 КЗ РС.

Они су противправно захтевали од представника НВО „28. јун“ новчану надокнаду у износу од 37.500 евра, како би омогућила несметан увоз хуманитарне помоћи у виду медицинске опреме, које су представници невладине хуманитарне организације „28. јун“ прикупили и упутили здравственим установама у Нишу, КиМ, Републици Српској, као и повратничким српским срединама у Хрватској.

Након лишавања слободе поменутих лица приступиће се претресу по ЗКП-у пословних канцеларија и стамбених објеката које користе поменута лица, у циљу фиксирања материјалних доказа за извршено кривично дело.

Одређено је решење о задржавању у трајању од 48 часова Бојану Мишићу, шпедитеру из Ниша, Драшку Кандићу, службенику фирме „Trace Serbia“, Небојши Нешићу, власнику фирме „Herba Farm“ и Миленку Никићу службенику министарства за рад запошљавања борачка и социјална питања.

ИЗВОР: Јужне вести/ БЛИЦ

——–

11.5.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

 1. Што кренусте од последњих ?
  Где вам је храброст и част па да кренете од самог врха, од Андрићевог венца и околних локација са којих сво ово зло потиче ?
  Сви ови које похапсисте (а које ћете, убеђен сам, за три дана пустити), не раде то што су радили на своју руку, а таквих је небројено у сваком граду у Србији и све их је ту довео ДЕГЕНЕРИК који је умислио да је цар.
  ОД ЊЕГА КРЕНИТЕ !
  Читаво ЗЛО и ЗЛОЧИНИ над србским народом потичу одатле и од свих његових оданих аморалних слугу којима се окружио.
  А у аморалне слуге убрајам и све вас који немате храбрости да радите оно за шта ВАС ОВАЈ НАРОД ПЛАЋА, А НЕ ЛАЖНИ „ЦАР“ !

  Свиђа ми се