АКТУЕЛНО

Ухапшен председник општине Пожега и врх локалне власти „због корупције“


ПОЖЕГА – Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи с Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су три висока функционера општине Пожега због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Како је саопштио краљевачки МУП, ухапшени су М. Б. (1957), функционер општине Пожега, З. М. (1970), функционер Скупштине општине Пожега, и В. М. (1970), одговорно лице Општинске управе општине Пожега.

Такође је ухапшен В. Г. (1970), одговорно лице Агенције за процену некретнина Горски Ивањица, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба у вези с јавном набавком и продужено кривично дело фалсификовање исправе.

Како се сумња, М. Б, З. М, и В. М. су у периоду од 2017. до 2018. године у четири поступка набавки наручиоца Општинске управе Пожега одобрили плаћање по рачунима издатим од стране извођача посла, иако наведене услуге и радови нису били извршени у тренутку плаћања, а поступци предметних набавки нису спроведени у складу са законом.

На овај начин су предузетничкој радњи „Горски“ прибавили корист од 1.360.000 динара, а Општинској управи општине Пожега причинили штету у том износу.

Осумњичена З. М. је приликом извођења молерских радова за општину Пожега, од извођача радова у више наврата након извршеног плаћања затражила и преузела новац у укупном износу од 200.000 динара, чиме је себи прибавила имовинску корист у наведеном износу.

Осумњичени В. Г. је у поступку јавне набавке мале вредности наручиоца Општинске управе општине Пожега, супротно закону, договарао с другим понуђачем и предузео противправне радње у намери да посао буде додељен предузетничкој радњи његове супруге. Како се сумња, он је израдио лажне исправе о пријему пројектно – техничке документације у намери да их употреби као праве.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Краљеву, каже се у саопштењу.

Додаје се да су у овој акцији, приликом претреса стана осумњичене З. М. пронађени пиштољ и ловачка пушка који, како се сумња, припадају њеном супругу М. М. за које нема дозволу.

Њему је, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја одређено задржавање до 48 часова, након чега ће бити приведен надлежном тужилаштву.

Према сазнањима листа „Блиц“ ухапшени су председник општине Пожега Милан Божић, председница Скупштине општине Зорица Митровић, њен супруг Миленко Митровић, као и начелник општинске управе Велимир Максић.

ИЗВОР: РТВ

***

ЦЕО ВРХ ОПШТИНЕ ПОЖЕГА „ПАО“ ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ Ухапшен председник Милан Божић
и његови најближи сарадници

Председник општине Пожега Милан Божић (СНС) као и врх тог општинског руководства ухапшени су јутрос, сазнаје „Блиц“.

Према нашим сазнањима, осим Божића, ухапшени су и председница Скупштине општине Зорица Митровић, њен супруг Миленко Митровић, као и начелник општинске управе Велимир Максић.

„Данас у раним јутарњим часовима припадници МУП-а Србије, Одсека за борбу против корупције из Ужица, извршили су претресање стана и других просторија власништво Милана Божића, председника општине Пожега, Зорице Митровић, председнице Скупштине општине Пожега, и Велимира Максића, начелника Општинске управе Пожега, након чега су исти приведени и по саслушању у својству осумњичених, према именованима ће бити примењена мера задржавања до 48 сати. Исти су осумњичени да су извршили више коруптивних кривичних дела“, саопштено је из МУП-а.

ИЗВОР: БЛИЦ

———-

11.5.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

 1. Што кренусте од последњих ?
  Где вам је храброст и част па да кренете од самог врха, од Андрићевог венца и околних локација са којих сво ово зло потиче ?
  Сви ови које похапсисте (а које ћете, убеђен сам, за три дана пустити), не раде то што су радили на своју руку, а таквих је небројено у сваком граду у Србији и све их је ту довео ДЕГЕНЕРИК који је умислио да је цар.
  ОД ЊЕГА КРЕНИТЕ !
  Читаво ЗЛО и ЗЛОЧИНИ над србским народом потичу одатле и од свих његових оданих аморалних слугу којима се окружио.
  А у аморалне слуге убрајам и све вас који немате храбрости да радите оно за шта ВАС ОВАЈ НАРОД ПЛАЋА, А НЕ ЛАЖНИ „ЦАР“ !

  Свиђа ми се

 2. A KADA CE U GROCKOJ POHAPSITI VRH LOKALNE VLASTI ODE SIMA A NA NJEGOVO MESTO DODJE KOMSINICA A STA JE SA EDB VODOVOD SMECAROSI SVE SIMINA BRATIJA OSTADE ejjjjjjj

  Свиђа ми се