АКТУЕЛНО

Сукоб Срба и косовске полиције у Штрпцу (ВИДЕО)


У Штрпцу је данас дошло до сукоба групе Срба и косовске полиције, у коме је повређено двадесетак људи из Штрпца који су покушали да спрече пролазак багера до места где су започети радови на градњи мини хидрелектране.

Срби су блокирали локални пут, а косовска полиција је, како би их уклонила, употребила бибер спреј и палице, објавила је ТВ Мост, док РТС наводи да су на терену и специјалне јединице косовске полиције РОСУ.

Повређенима је прва помоћ указана у Дому здравља у Штрпцу.

Након двомесечног протеста за одбрану река Шар планине, када су мештани успели да издејствују склањање багера, данас је он уз пратњу специјалних полицијских јединица поново почео да копа код места Обереке.

Багер је јуче поново кренуо ка месту за изградњу мини-хидроелектране, али су мештани успели да га врате без инцидената.

Житељи Сиринићке жупе окупили су се испред општине Штрпце и захтевају да им се обрате надлежни, који су обећали да радови на градњи мини хидроелектране неће бити настављени, пренела је ТВ Мост.

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије је данас осудила употребу „голе и бруталне силе полиције над демонстрантима у општини Штрпце, који протестују против изградње мини-хидроцентрале“.

ИЗВОР: ВЕСТИ

***

ФОТО: Звонко Михајловић

***

После употребе бибер спреја и палица од стране косовске полиције Срби су морали код доктора:

***

———

3.5.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. ТУЖНО ИЗДАЈА И САРАДЊА БЕОГРАДСКОГ комунистичког режима и шиптара ОНАЈ ТЗВ ав ЈЕ шиптар СРБИ СУ НАЈБОЉИ ЉУДИ И НАРОД НА СВЕТУ ЗАТО СВИ СТАЛНО НА СРБЕ НАПАДАЈУ НО БОЖЈА ЈЕ ЗАДЊА КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ СРЦЕ СРБИЈЕ СССС

    Свиђа ми се