АКТУЕЛНО

ОДГОВОРНА ПОЛИТИКА је политика већих плата и бољих услова за рад у Србији


Док у Мађарској, Румунији и Бугарској повећавају плате радницима како би их задржали у земљи, дотле напредњачка власт у Србији субвенционише стране фирме и обећава бољу будућност изградњом стадиона и гондола.

За разлику од земаља у окружењу које су почеле одговорно да се баве питањем одласка радне снаге из земље, наша власт нуди неодговорне идеје које подсећају на идеје Срећка Шојића из серије Бела лађа. Од изградње бројних стадиона, производње летећих аутомобила, извоза свињских папака до легализације мита у здравству и штрајка глађу власти – све смо до сада могли да чујемо, само решење које би успорило одлазак младих и високообразованих из Србије нисмо чули.

Двери сматрају да први корак мора бити повећање плата у образовању и здравству. Након тога је потребно повећати минималну плату, посебно у фирмама које добијају помоћ од државе. Боља прерасподела улагања би значила мање расипања на непотребне пројекте и подршку странцима, а више новца за инвестиције у домаћој привреди и пољопривреди. Али то не могу да ураде људи са купљеним дипломама и лажним докторатима који су тренутно на власти. Најпре треба испитати њихове дипломе и дати шансу онима са правим дипломама из земље и расејања. Србија је мала земља са великом перспективом доброг живота али најпре морају да оду они који су од криминала и корупције направили владајућу политику.​ ​

 

ИЗВОР: Инфо служба Двери

——–

2.5.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић