АКТУЕЛНО

ВЕЛИКИ ПЕТАК: Додик, Цвијановић и делегација БиХ код папе Франциска у Ватикану (видео)


Додик и папа Франциско размијенили поклоне

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и папа Франциско размијенили су данас током састанка поклоне.

Додик је папи поклонио позлаћену икону Светог Саве која је посебно израђена за ову прилику. Он је папи Франциску поклонио и кандило које је урадио један мајстор са Косова и Метохије.

– То је кандило које је урађено на посебан начин – рекао је Додик.

Папа Франциско је Додику поклонио посебно урађену композицију која симболички одражава голуба и самим тим представља мир у свијету.

Грешка
Овај видео запис не постоји

Цвијановић: Српска уважена у Ватикану

Предсједница Републике Српске рекла је данас да се у Ватикану може равноправно разговарати са представницима Свете столице, што показује да је Српска уважена.

– На састанку са папом Франциском истакнута је важност равноправности свих етничких заједница у БиХ – истакала је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Она је потврдила да папа и Ватикан добро познају стање у БиХ.

– Посебно када разговарате са државним секретаром, ту немате никаквих дилема, све од уговора који регулише односе између Католичке цркве и БиХ до свих других ствари оперативног карактера, али и политичког карактера као што је Изборни закон, потреба да се обезбиједи потпуна равноправност, и многе друге ствари са којима смо суочени – додала је Цвијановићева.

Она је додала да јој је било јако важно да је могла да представља Републику Српску и да је почаствована што је у делегацији предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Грешка
Овај видео запис не постоји

ИЗВОР: РТРС

————–

26.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. ОДЛИЧНО ватикан ЛОЗНАЈЕ У ТЗВ бих ЈЕР ЈЕ УБИЈАО СРБЕ ОД 1054 ГОДИНЕ НА СИЛУ ЈЕ ВРШИЈО покатоличавање СРБА И СРБКИЊА РЕПУБЛИКО СРБСКА АКО ТИ ЈЕ СРБСТВА БОГА ВЈЕРЕ ПРАВОСЛАВНЕ СТАЛО АМА ГЛАСАЈ БРЕ ЗА БРАТА ИЗ ГАЦКО ВУКОТУ ГОВЕДАРИЦУ ДОДИК И ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ СУ курвати КО ГОД ОД СРБА ИДЕ И ЉУБИ МУ РУКУ ЈЕ несој рдђа поган ЖИВЕЛА ЧЕРНИЧКА ХЕРЦЕГОВИНА И ЧЕТНИЧКА БОСНА СВЕТОГ САВЕ ЂЕДОВИНА СССС

  Свиђа ми се

 2. Питам се шта ли ће најстрадалниј Народ у посети онима који су плански извршавали истребљивали баш наш народ Православни? Шта то треба да значи, како је мигуће да не памтимо толика страдања кроз векове? И сада овога тренутка се изводе планирана геополитичка освајања и пљачка баш нашега народа! За на веке… Јасеновац, Јадовно, и многе јаме по земљи Србиновој им НЕ ПРАШТАМО! А ни Додику ово није на част, може да прича шта хоће, по мени насјео је баш наивно… време ће показати.

  Свиђа ми се

 3. Свако шуровање са папом и Ватиканом, прије или касније, обија се српском народу о главу.
  1918 несрећни Александар улази у савез са убицама свог народа, потписује се конкордат 35-е, а 1941 почиње клање српског народа. 45-е започиње ново „братство и јединство“ са крвницима католицима које се 95-е завршава новим прогоном и страдањима. Зашто је појединим Србима толико важно да са криминалном организацијом која их је вјековима клала и убијала имају добре односе!?

  Свиђа ми се