АКТУЕЛНО

Др Јована Стојковић позвала да се вакцинашко тирјанство “приведе познанију права“ (ВИДЕО)


Др Јована Стојковић позвала да се безумљу фармако-мафије „стане за врат“ и да се већ једном „приведе познанију права“ – како нас је Његош и позвао када се о тирјанству ради.

Др Јована Стојковић / КМ новине

Др Јована Стојковић која се залаже за право на избор када је у питању вакцинација деце, због чега је на удару фармако-мафије и дебело плаћених лобија који у Србији има тако снажан утицај да превазилазе сваки закон па и Устав, позвала је све забринуте да се додатно активирају.

У том смислу неопходно је изнети предлоге, а она је укратко већ представила шта је урађено како се не би губило време на понављање истих захтева, јер времена више нема.

ИЗВОР: КМ НОВИНЕ

***

* Транскрипт обраћања др Јоване Стојковић приредила Биљана Диковић

… 2016. године се доноси тај несрећни Закон, члан 32, који каже да нико не може да одбије вакцинацију и да није потребна сагласност родитеља за вакцинацију. Многи људи, чак и професори и лекари, су били изненађени када сам им то рекла. Већина јавности није упозната да има ових проблема и да постоји овај закон.

Проблем је нови закон који вас лишава основног људског, основног медицинског права да одбијете неку интервенцију.

Шта овај члан Закона побија?

Побија га члан 25 Устава Србије о неповредивости физичког интегритета који каже да вам нико не може отети дете и одвести га на присилну вакцинацију.
Нови закон крши и члан 24 Устава који вам даје право на живот јер од вакцине можете и да умрете.
Нови Закон крши и међународну конвенцију коју је Србија потписала а која каже да је интерес појединца увек изнад интереса друштва па и у питању вакцинације.
И Закон о правима пацијената који је усклађен са ЕУ каже да сваки пацијент мора да да сагласност обзиром да је вакцинација инвазивна мера јер вам се улази у тело иглом.

Држава врши повреду вашег тела на силу.

Удружења “Иницијатива Нова” и “Право на избор грађана” баве се слободним избором при вакцинацији. То су регистрована удружења грађана у АПР-у за разлику од других која нису, са циљевима који су у складу са Уставом Србије и који су легитимно прихваћени од ове државе.

Ова удружења су поднела предлоге измене закона Скупштини пре две године на шта држава није реаговала. Такође је предато и више иницијатива оцене уставности. Уставни суд је у малом саставу одбио да уопште разматра иницијативу уз образложење на 10 страна иако то раде са много краћим објашњењем.
Уставни суд је опет, по Х-ти политички одреаговао и није оценио уставност, као ни за Бриселски споразум и друге ствари, и одбио је оцену ове иницијативе. О њему је аргументовано и стручно коментарисао професор др Бранислав Ристивојевић, декан Правног факултета у Новом Саду, и у то име написао три врло квалитетна научна чланка.

Ова удружења су поднела и петицију Народној Скупштини са 10.000 потписа са захтевом за измену Закона на шта је недавно стигао одговор. Председник одбора за уставна питања Ђорђе Комленски каже да је петиција из области здравствене заштите и они су петицију доставили Одбору за здравље.
Не видим разлог зашто Одбор за уставна питања не би разматрао нешто што се тиче Устава, то може бити закон из било које области, сваки закон може бити неуставан, тако да је ово пребацивање врућег кромпира на терен Одбора за здравље. Видећемо како ће то даље да функционише.

Наша друштва су организовала јавне расправе о овим питањима за заговорнике обавезне и необавезне вакцинације. На бројним трибинама смо стално позивали колеге и заговорнике обавезне вакцинације. Они су се појавили једном или два пута и од тада се не одазивају на позиве.

Од тада су одлучили да изврше медијску цензуру и сатанизацију регистрованих удружења грађана и да на тај начин прогурају овај неуставни закон и безакоње које је из њега уследило а то је ОТИМАЊЕ ДЕЦЕ које они најављују.

Поред ових активности удружење “Иницијатива Нова” је поднело и тужбу Стразбуру. То је задња степеница у Европском суду за људска права и по њој ће се поступати у наредном периоду.

Ми смо то време као појединци и удружење комуницирали са институцијама, дакле нисмо становништво “саблажњавали” по трговима.

Државне институције као што је “Батут” нам је дало информације које су врло битне за ово питање и које се не чују на мејнстрим медијима а то је да у Србији не постоји одговорно лице ни институт који гарантују ефикасност и безбедност вакцина.

Агенција за лекове и медицинска средства на моју иницијативу да нам достави студије на основу којих су вакцине увежене и одобрене у овој земљи, добила сам одговор да је то службена тајна и да не могу да доставе те документе али да имамо повереника за информације од јавног значаја коме сам се ја жалила и који је донео скоро решење да се поништава решење Агенције за лекове и медицинска средства Србије и да се предмет враћа на поновни поступак те ми очекујемо на који начин информација од најважнијег могућег значаја а то је “шта се убризгава деци и грађанима и које студије су то потврдиле и одобриле и зашто је то службена тајна?”.
Дакле, повереник се са тим не слаже и ја се надам да ћемо ускоро видети шта се ту заправо дешава.

Такође од Батута смо сазнали да се нежељена дејства не пријављују да лекари нису стимулисани да ако вам се нешто деси због вакцинације то пријаве али су врло стимулисани да вас пријаве Центру за социјални рад да вас пријаве санитарном инспектору и да вас тако казне са 100.000 динара, и сутра ће бити врло мотивисани да се отимају деца као што су најавили јер знамо да им за вратом седи Здравствена инспекција и колико смо чули једној докторки која је издала потврду да невакцинисано дете може да иде у школу прети се отказом.

Противно свим законима није довољно да ли је дете способно за школу него и да ли је вакцинисано.

“Захтев за информисањем” поднели су многи родитељи у многим Домовима здравља званично у форми документа и добили су исто тако званичан одговор да се у Србији не зна шта све вакцине садрже и шта изазивају, ко гарантује безбедност, са тврдњом да оне само спроводе закон.

Ово је члан 46. Закона о правима пацијената који свакодневно крше бројни педијатри по налогу државе. – Dr Jovana Stojković – zvanična stranica

Због свега тога сада се врши напад на здрав разум и најављују мере одузимања деце и предавање привременим старатељима под формулацијом да то раде због несавесних родитеља.

Да ли су то несавесни родитељи сви они који се прегањају са институцијама тражећи да им се одговори шта садрже вакцине и које болести изазивају, који су ризици за дете и ко одговара за штетне последице?
Да ли су несавесни родитељи они који не знају ништа о томе и воде дете на вакцинацију на часну реч?
О чему се ту ради можемо сами да схватимо ако имамо два грама мозга?

У страној литератури се документовано тврди да су скептици у вези са вакцинама високо образовани људи, високог социјалног статуса.

Пошто на сва наша питања нису могли да одговоре они су се одлучили на репресију, на медијску цензуру, на линч, на судски прогон и мене лично као и на поступак на одузимање моје лиценце што је у току. Прошло је осам дана а Лекарска комора не одговара на жалбу, па ћемо видети шта ће да се деси.

Уз то примењују и силу комуналне полиције, центара за социјални рад који би требали да нам отимају децу, да их сачекују после школе и да их “брижнијим старатељима” за паре или сендвич а онда ће их вакцинисати.

Да ли ћемо ми то дозволити остаје да се види.

Ја предлажем да организујемо непрекидне протесте испред Министарства здравља, да апсолутно тражимо оставку министра здравља Лончара, министра Шарчевића, ако треба и министра Ђорђевића чије ће министарство да спроводи све ово.

Тражим од вас да се јавите, да видимо ко је спреман да организујемо дежурства која ће непрестано стајати испред њихових министарстава и тражити да се ми, као грађани из легалних удружења и родитељи деце која треба да живе у овој земљи, приме на разговор те да се ова ситуација коначно реши на начин који је Уставом загарантован – а то је да нико у овој земљи не може да нашу децу повређује физички без наше дозволе.

Јавите се да видимо колико је вас сремно на то. Ја и моја породица као и моји најближи пријатељи ћемо сигурно ићи. Хајде да видимо колико нас има и да ли можемо да се организујемо да извршимо ту врсту притиска јер је правни систем Србије апсолутно затворен за све то.
Ако и то не упали постоји и друга опција а о њој ћемо причати у неком другом моменту. Размислите о свему овоме па ми се јавите.

———

23.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. ОВО ПОДСЕЋА НА ВРЕМЕ КАД СУ турци османлије ОТИМАЛИ СРБСКУ МУШКУ ЂЕЦУ И ОДВОДИЛИ ИХ У турску И ОНИ СУ ПОСТАЈАЛИ јањичари СЕСТРО ЈЕДИНО НАМ БОГ МОЖЕ ПОМОЋИ ОСТАЛО НАС ЈЕ МАЛО ПРАВИХ СРБА МИ СМО УПИСАНИ У ВЕЧНУ КЊИГУ ЖИВОТА КО ГОД БРАНИ ПРАВОСЛАВЉЕ И СВЕТОСАВЉЕ ОД латина јевреја балија СССС

    Свиђа ми се