АКТУЕЛНО

Синдикат РТС у отвореном писму Вучићу: Председниче, не омаловажавајте запослене у јавном сервису


Синдикат Независност Радио-телевизије Србије упутио је отворено писмо председнику Александру Вучићу у којем је наведено да је председник Србије „увредио читав колектив РТС-а“ када је приликом обиласка градилишта КЦ Србије рекао да „о РТС-у мисли сигурно много лошије него опозиција“.

„Председник као грађанин може да има лоше мишљење о нашој медијској кући, али не може да се меша у ствари које не припадају његовим надлежностима и да запослене у јавном медијском сервису омаловажава“, наводи се у отвореном писму председнику.

У отвореном писму пише и да запослени у РТС-у раде у условима „програмске и професионалне па и етичке опструкције Информативног програма“ и да нису заслужили да их Вучић вређа својим оценама, као и да сви они раде за мале плате.

„Господине председниче, ако Вама не одговара тренутна политика Информативног програма наше куће, и ако у његовом програму сматрате да још нисте довољно заступљени, и да таква уређивачка политика иде на штету информисаности грађана Србије који би требало да о Вашим активностима знају још више и још подробније него што сада сазнају путем јавног сервиса, то никако не значи ни да Информативни програм већ одавно није прешао границу доброг укуса у пласирању вести о Вама“, пише у писму.

Додаје се да када у Србији буде наступила владавина права и када медијски закони буду поштовани, „тај би професионализам ту кућу увео напокон у цивилизован период историје, на добробит свих њених грађана, а не само припадника и симпатизера владајуће странке“.

ИЗВОР: Бета, Инсајдер

———-

18.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Ако је ово искрен текст запослених на РТС-у онда бравооо!

    Само има једна ствар, Ви запослени сте себе довели у ситуацију да сте се одрекли професионализма, интегритета, достојанства, етике и морала, … одрекли сте се да будете људи. За то сте сами криви. Криви сте што вас више не гледам јер не могу као нормалан човек да слушам глупости које производите годинама. Мада уредно плаћам кроз рачун за струју ваш рад.

    Покушајте да се уздигнете на ниво макар просечности и објективности у новинарству, биће и то велики корак за Вас. На Вашу жалост нико са стране то не може да уради за Вас.

    Свиђа ми се