АКТУЕЛНО

Кадиров: Запад и даље дели терористе на добре и лоше


Лидер Чеченије Рамзан Кадиров сматра да земље Запада нису потпуно свесне опасности од тероризма, делећи терористе на добре и лоше и заборављајући, притом, да добрих терориста нема.

Рамзан Кадиров (Фото:бSputnik/ Саид Царнаев)

На друштвеној мрежи „Телеграм“ Кадиров је написао да водеће западне земље нису потпуно свесне размера опасности и могућих последица дејстава терористичких организација.

Он сматра да се управо тиме може објаснити одсуство неопходне координације у анализирању ситуације у свету, предлагању решења, искорењивању узрока који доприносе ширењу идеологије тероризма и екстремизма, заједничкој борби против терористичких организација и њихових бораца.

Лидер Чеченије је нагласио да „тероризам данас није мање опасан за светску заједницу од најсавременијих видова офанзивног оружја, укључујући и оружје за масовно уништење.

– Русија стално предлаже Западу да уједине напоре у борби против тероризма. Међутим, Запад дели терористе на добре и лоше. Притом, он заборавља да добрих терориста нема. То зло се увек враћа тамо где је настало – нагласио је Кадиров.

Он је подсетио да су западне земље својевремено аплаудирале терористима који су преплавили Чеченију.

– Називали су их борцима за независност, слободу, демократију. Добијали су обилне финансије, моралну и политичку подршку од свих западних престоница. И данас преживеле вође терориста безбедно животаре у Енглеској и у другим земљама. А чеченски народ је претрпео огромне људске, материјалне и духовне губитке. Свет је дужан да се пробуди и суочи с претњом тероризма, јер би могао заувек да потоне у таму – закључио је Кадиров.

ИЗВОР: РТРС

——-

18.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић