АКТУЕЛНО

Бујановац: Без образложења отказана пројекција филма „Балканска међа“


Пројекција филма „Балканска међа“, иако је претходно била регуларно заказана у Дому културе у Бујановцу, прекјуче је отказана без образложења, потврдили су Танјугу дистрибутери филма.

Како се наводи у саопштењу које је достављено Танјугу, приказивање је отказано без обзира на чињеницу да је постојало велико интересовање публике за овај филм.

„Оваквим потезом још једном постајемо сведоци неуобичајене појаве да уметност доживљава забране. ‘Балканска међа’ шаље поруку о неопходности неговање мира и разумевања између Срба и Албанаца и зато желимо да верујемо да ће и наши грађани на југу Србије моћи да га погледају, јер никада неће постојати довољно добар мотив који оправдава забрану било ког филма“, наведено је у саопштењу које су потписали Милош Биковић и Миодраг Радоњић из продукцијске куће Архангел студиос.

Министарство културе и информисања не одобрава

Министарство културе и информисања не одобрава отказивање пројекције филма „Балканска међа“ у Бујановцу, а одлуку надлежних у Дому културе види као неприкладну, необјашњиву и политички провокативну, јер долази у тренутку када, како наводе, читава Србија обележава 20. годишњицу трагичних збивања која су се нашла у том запаженом филмском остварењу.

„Министарство културе и информисања са забринутошћу и неодобравањем гледа на такав чин“, стоји у саопштењу.

Дистрибутери филма потврдили су Танјугу да је пројекција филма „Балканска међа“ у Дому културе у Бујановцу прекјуче отказана без образложења и без обзира на чињеницу да је постојало велико интересовање публике за овај филм.

ИЗВОР: Танјуг/НСПМ/ РТВ

***

КОМЕНТАР СА ФЕЈСБУКА:

———–

17.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. ЖАЛОСНО СЕСТРО МИЛИЦЕ УМЕСТО ДА СРБИЈАНСКА ПОЛИЦИЈА УХАПСИ ТЕ ТЗВ ЖЕНЕ У ЦРНОМ ЗАБРАЊУЈУ СРБИМА ДА ВИДЕ ФИЛМ ТВОЈ ТАТА РАЈКО ЂУРДЂЕВИЋ ЈЕ ПРВИ НАПИСАО КОСОВСКУ ТРАГЕДИЈУ И НИЈЕСУ БАШ БИЛИ ЗА ТО ДА СЕ ДРАМА ПРИКАЗУЈЕ У БЕОГРАДУ КОД ПУТИНА ТО НЕМА СВЕ ТЗВ НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СУ ЗАБРАЊЕЊЕ АЛИ ЈЕДИНО ЈОШ У СРБИЈИ СВЕ ЈЕ ДОЗВОЉЕЊО МОГУ СЛОБОДНО СЕ ПРИКИЗИВАТИ ТЕ СА кечом НА ГЛАВИ ПА МОГУ ОНЕ педерске лезбејске поганије ЈЕДИНО НАШЕ МАЈКЕ СРБКИЊЕ И СЕСТРЕ КОЈИМА СУ УБИЈЕНИ СИНОВИ МУЖЕВИ ОЧЕВИ СУ ЗАБРАЊЕЊЕ ОД СТРАНЕ усташа ханџар дивизије шиптара НЕ МОГУ ДА ПРОТЕСТУЈУ ПРОТИВ СВИХ ТИХ душмана МОГУ ЛИ СРБСКЕ МАЈКЕ ИЗ БРАТУНЦА СРЕБРЕНИЦЕ СКЕЛАНА КНИНА БЕНКОВЦА ИЗ ПЕЋИ ПРИЗРЕНА И СЕСТРЕ ДА СЛОБОДНО ПРОТЕСТУЈУ ПРОТИВ ОНИХ КОЈИМА ЈЕ БЕОГРАДСКИ издајнички режим ДАО НАЗОВИ ДРЖАВЕ КЛЕТВА СВЕТОГ ПЕТРА ЦЕТИЊСКОГ НА СВЕ КОЈИМА СМЕТА СРБСТВО БРАТСКИ ПОЗДРАВ ЗА СВЕ СРБСКЕ СЕСТРЕ ШЋЕРКЕ КА ДИЧНЕ ПОТОМКЕ КНЕГИЊЕ МИЛИЦЕ ЧУВАЈУ СРБСТВО ЈА ДА ИМАМ НЕКУ ВЛАСТ ДАО БИ СВИМ СРБСКИМ МАЈКАМА СЕСТРАМА ШЋЕРКАМА ОРДЕН ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ ПОШТО ЈЕ СРБСКА МАЈКА МУЧЕНИЦА И ЧУВАР КУЋЕ ДОМАЋИЦА ЂЕЦЕ И МУЖА ПАЖА ОВО НИГДЕ У СВЕТУ НЕМА ОД СПЦ КОЈА ЗАГОВАРА унијаћење ДО НАСИЛНЕ ВАКЦИНАЦИЈЕ СРБСКЕ ЂЕЦЕ БЕЗ КРАЉА НЕ ВАЉА БЕЗ СВЕТИХ НЕМАЊИЋА НЕМА СРБИЈИ БОЉЕ ВЕЋ ДАМО НАЈГОРЕ АЈДЕ ДИЧНА ПОЛИЦИЈО УХАПСИ ТЕ КОЈЕ СЕ ИСМИЈАВАЈУ У ЛИЦЕ СРБСКОМ РОДУ АКО СИ НАРАВНО СРБСКА СССС

    Свиђа ми се