АКТУЕЛНО

Привредници из Чачка поклонили нови трактор борцу са Кошара


фото: MNA

ЧАЧАК, 8.4.2019.

Чланови Пословног удружења (ПУ) “Градац 97“ уручили су данас у Остри кључеве од трактора борцу са Кошара Зорану Перовићу.

Председник ПУ “Градац“ Драган Јовановић изјавио је да, чим су чули да је Зорану неопходна помоћ, одмах су покренули акцију међу својим члановима.

– Захваљујући свим члановима удружења купили смо трактор за Зорана, како би смо му олакшали радове на имању – рекао је Јовановић.

Он је истакао да је један од циљева удружења помоћ удруженим грађанима.

Власник “АутоЧачка“ Миленко Костић, рекао је да су његови радници пре пет година направили темеље за Зоранову кућу и препокрили је.

– Мислим да ово неће бити једина донација. Град је обећао да ће му саградити кућу, а ми ћемо помоћи са набавком још неке опреме. Надам се да ће Зоран бити срећнији када добије нормалне услове за живот – навео је Костић.

фото: MNA

Борцу са Кошара Зорану Перовићу, трактор много значи и захвалан је свима који су учествовали у његовој куповини.

– Сада имам могућност да завршим нову шталу, повећам број говеда. Трактор ће ми служити да превезем сено, концентрат, све оно што се ради у селу са машином – рекао је Перовић.

Изразио је и задовољство што ће добити нову кућу, а планира и да уведе воду.

Представник горњомилановачке фирме “Агроуниверзал“ Милан Пршић, преко које је купљен трактор, каже да је возило практично за брдско-планинске пределе.

– Трактор, који кошта 12.000 евра са ПДВ-ом, има 48 коњских снага, четири брзине, редуктор, применљив је за наше пределе. Дали смо скроман допринос приликом куповине, а и даље ћемо Зорану пружати све врсте техничке и сервисне подршке – закључио је Пршић.

Извор: MNA/moravainfo.rs

———-

9.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић