АКТУЕЛНО

ПОМОЗИТЕ ДА СЕ БЛИЗАНЦИ ПРОНАЂУ


Породица Миловановић, мајка Нада отац Драган траже сина, Ненад брата, рођеног 25. августа 1985. године у Ваљеву.

По рођењу, два дечака, превремено рођена у седмом месецу, једнојајна близанца у одличном здравственом стању, пребачени су у болницу за превремено рођену децу у Београд.
Ту близанце раздвајају и Ненада односе на Нови Београд, у трећу по реду болницу (Ваљево, Београд), а другог брата „отимају“ – остаје у болници за превремено рођену децу. Након пар дана, отмичари шаљу телеграм „саучешћа“ родитељима са поруком „да је беба умрла“ (Ненадов брат), који је остао у тој болници. Мајка и отац су добили информацију да је дечак преминуо од „неке дечије инфекције“, тело нису преузели из болнице јер им није дозвољено, нису добили никакав документ о смрти бебе.
Након двадесетак година, ситуација се мења, Ненадов брат је виђен на више локација, Сутомору, пре пар година, на Дрини, и на Дунаву. Родитељи и Ненад моле све који знају било шта да се јаве и помогну у проналажењу брата близанца.

*

Тим „Рођени отети“ је позван да уради кратак филм, помогне да се чује вапај родитеља који траже да неко пошаље поруку, да им се син јави и Ненадов брат близанац, анонимно или јавно (именом и презименом). Ненад, брат близанац, мајка и отац га чекају.

Уколико било ко зна где станује брат близанац са слике, нека пошаљу поруку на: rodjeni.oteti@gmail.com, или нека оставе мобилни телефон. Неко из тима ће позвати одмах по добијеној информацији. Такође, могу позвaти оца Драгана на: 064-4135347.

*

У прилогу је интервју родитеља са фотографијама брата близанца.

БЛИЗАНАЦ ВИЂЕН НА МОРУ – СУТОМОРУ, НА ДУНАВУ И НА ДРИНИ – ПОМОЗИТЕ ДА СЕ БЛИЗАНЦИ ПОНОВО УЈЕДИНЕ

Аутор: Милан Лакић

ИЗВОР: MM Video Production

———–

9.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић