АКТУЕЛНО

Држава планира нове мере за протесте СзС


Опозиционом Савезу за Србију (СзС) неће бити дозвољено да у оквиру протеста блокира виталне саобраћајнице попут ауто-путева, угрожава животе људи, напада и омета припаднике полиције приликом обављања дужности, уништава јавну имовину, упада у медијске куће и државне институције, јер ће у том случају бити суочени с реакцијом полиције, пишу данас „Вечерње новости“.

Танјуг (Драган Кујунџић)

Како наводи београдски дневник, ово би могао да буде одговор државе на најављену радикализацију протеста из СзС.

Лист додаје да се у случају нужне потребе да „полиција реагује на насиље демонстраната“, сигурно не би ишло на прекомерну употребу силе, већ би се поступало тако „да се избегне физички сукоб“, као што је то био случај приликом „проваљивања учесника протеста у просторије РТС“.

ИЗВОР: РТВ

———

6.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

 1. Србијо сестро хоће ли те Бог погледати, да ти народ не шетају, душмани срБинови, користе незадовољство и преузимају протесте, а нико не спомиње Косовско Метохијски народ који је…препуштен сам себи без икакве заштите међу зверима! Докле бре срБине да ти стране обавештајне службе праве државу и уводе ред у твојој кући? Браћо и сестре са Косова и Метохије, нек вам је…Бог у помоћ, у човека нема уздања уопште! Амин

  Свиђа ми се

 2. Ево већ више месеци идем на протесте у свом граду. Атмосфера је сасвим нормална, људи са малом децом шетају, другари иду причају, неки дувају у пиштаљке и никоме није до насиља.

  Шта смо за узврат добили? Од Председника смо названи „фашистима“. Није то Он рекао тек онако. Фашисте можеш да бијеш, малтретираш, затвараш, … јер су фашисти.

  За себе знам да су ми фашисти стрељали деду, да су ми антифашисти четници убили деду и да ја сигурно нисам фашиста.

  Разлика између мене и Председника је у томе што сам ја образован а он је обичан билмез, јер његов начин изражавања и његови поступци га сврставају у ту категорију билмеза. Ако ико покушава нешто да уради по узору на фашисте је Председник који ће сва недозвољена средства да искористи да би остао на власти.

  Свиђа ми се