АКТУЕЛНО

Биљана Живковић: НАТО агресија је нови геноцид над Србима!


Незапамћени злочин и највећи кукавичлук у историји ратовања, 20 година од НАТО агресије на Србију

БИЉАНА ЖИВКОВИЋ

 

Честити оци, драга браћо и сестре, желим да вам се захвалим на вашој љубави и жељи да са нама, Србима, поделите како наше светле дане, тако и најтеже моменте у савременој историји, не само српског народа, већ и целог света.

Захваљујем Лаври Св. Александра Невског, под чијим сводом вечерас говоримо о Св. Николају Велимировићу и о НАТО агресији на Србију.

Благодарна сам сестри Ирину Валентиновној, легендарном диригенту дечијег хора преподобног Св. Јована Дамаскина, Сабора цркве Владимирске Иконе Мајке Божје. Мисија Ирине Валентиновне, није само мисија диригента, пегагога и композитора, много је већа и узвишенија. Њено културно и духовно деловање је од историјског значаја за наша два народа и за нашу заједничку будућност. И ово вече је плод велике љубави Ирине Валентиновне према српском народу и њена велика жеља да заувек будемо заједно. Она је блистави амбасадор Русије, који на најлепши начин зближава Русију и Србију, нашу младост. Она то ради тихо, и постојано више од две деценије. Ми, Срби, дубоко се клањамо Ирини и њеном хору, који представљају моћну православну Русију, у свој својој раскоши и лепоти.

НАТО агресију ми, Срби, никада нећемо заборавити! Она живи у нашем историјском памћењу. Преносиће се на генeрације које долазе, докле  постојимо. Сећања на мржњу НАТО звери, не бледе! НАТО алијанса, стоструко јача, устремила се на наш народ, зато што смо бранили своју свету земљу Косово и Метохији, гробове предака, светиње, своје корене,  своје Небо, Истину и Бога. Данас у Русији обележавамо 20 година од НАТО агресије на Србију – 20 година од незапамћеног злочина и највећег кукавичлука у историји ратовања; 19 НАТО војних сила, удружено су 78 дана и ноћи бомбардовали Савезну Републику Југославију. НАТО агресија на СРЈ 1999. године постала је црна страна у историји и човечанства и Европе крајем 20. века. Први пут након завршетка Другог светског рата, мирне градове и села једне суверене земље бомбардовали су нови варвари, НАТО агресори.

НАТО је 24. марта 1999. године почео ваздушне нападе на војне циљеве, привредне и цивилне објекте. У нападима који су без прекида трајали 78 дана тешко су оштећени инфраструктура, привредни објекти, школе, здравствене установе, медијске куће, споменици културе, цркве и манастири.

Операција НАТО-а носила је име Милосрдни анђео. Амерички у крви, огрезли „Милосрдни анђео” уништавао је земљу и народ милешевског Белог Анђела, симбола Божје љубави, архангелске лепоте и правде. Америчка мржње према православном српском народу згрозила је сваког честитог човека на планети. Ти језиви дани, када су нас убијали, уништавали нашу земљу, све оно што је највредније, у исто време је порука светског насилника сваком народу на свету, да он може бити следећи, ако се супростави Америци. Сви наводни разлози за бомбардовање Србије, су најобичнија лаж! Према доступним подацима, током агресије на Југославију испаљено је 2,3 хиљаде ракета, избачено је 14 хиљада бомби, укључујући муницију са осиромашеним уранијумом и касетну муницију. На Србију је бачено на десетине хиљада тона радиоактивног осиромашеног уранијума. Специјалисти Министарства за ванредне ситуације Русије, који од 2008. године спроводе програм хуманитарног деминирања у Србији, неутралисали су велики број неексплодираних остатака НАТО муниције и пројектила. Хвала нашој браћи Русима!

Као резултат бомбардовања погинуло је око три хиљаде цивила, укључујући 88 деце, а повређено је око 10.000 цивила. У периоду након војне операције, у страху од одмазде, око 200 хиљада Срба напустило је своје домове са Косова и Метохије.

Материјална штета коју је претрпала СРЈ је у НАТО агресији непроцењива је. И не може се изразити само цифром од преко 100 милијарди америчких долара. Она је много већа и ненадокнадива! Спаљено је и уништенио више од 300 фабрика, уништена индустрија,

– порушено преко 360 инфраструктурних објеката, укључујући мостове, путеве, радио и телевизијске репетиторе, железничке објекте, аеродроме, бензинске станице, поште;

– срушено преко 50 медицинских установа, болница и клиника;

– уништено преко 100 образовних институција, вртићи, школе и универзитети;

– уништио је НАТО на стотине споменика културе,

– спалили су или порушили, синови пакла, преко стотину цркава, манастира, споменика духовности,

– на десетине хиљада уништених и оштећених стамбених зграда и станова.

Загађене, реке, уништена природа, планине, реке, језера, Јадранско море дуж црногорске обале…

Против српског народа НАТО је водио хемијски, биолошки, еколошки рат. Еколошке последице које су проузроковане бомбардовањем велике рафинерије нафте у Панчеву, употреба муниције са радиоактивним уранијумом су катастрофалне. НАТО агресија је нови геноцид над Србима!

Америчко бомбардовање српских позиција на Косову током ваздушних НАТО напада 1999. (Фото: Jerome Delay/Associated Press)

Слике патњи и страдања цивилног становништва од бруталних акција НАТО-а и данас памтимо: бомбардовање стамбених насеља у Алексинцу 5. априла; ракетни напад на путнички воз Београд-Солун 12. априла; убијање српске деце, чији је симбол трогодишња Милица Ракић из Београда; – касетно бомбардовање центра града Ниша 7. маја; напад на Београдски клинички центар „Драгиша Мишовић“ 20. мај,а уништавање зграде Радио-телевизије Србије заједно са 14 новинарa 23. априла, бомбардовање кинеске амбасаде у Београду 7. маја…

Скоро да нема града у Србији који није био бомбардован. Највеће страхоте су доживели Срби на Косову и Метохији. НАТО бомбе огромне разорне моћи, са радиоактовним уранијумом уништио је земљише Србије, највише југа, истока Србије и простора Косова и Метохије. Стручњаци кажу да је потребно од 1.500 до 2000 година, за полураспад радиоактивног уранијума. Званична статистика у Србији, од 2000.г.  ћути о броју оболелих од канцера, број оболелих је 5 пута већи од- рецимо, 1996-7 године. На хиљаде деце у Србији масовно оболева од леукемије, најтежих облика канцера. Тужбу, против НАТО коју је потписао некадашњи рашко-призренски владика Артемије, повучена је од неких архијереја СПЦ и политичке врхушке, на челу са Тадићем. НАТО до данашњег дана спроводи систематски геноцид над српким православним народом. У потпуности разорена земља, природа, ваздух и земљиште загађени, уништена привреда, банке … али то је био само почетак зла које спроводе САД, В.Британија, Немачка, Француска и други НАТО трабанти против српског народа. Данас, 20.година после агресије, Србија је полуокупирана земља, са Бондстил НАТО базом у нашој јужној покрајини, одакле се креирају многа зла.

Напади су суспендовани 10. јуна, након потписивања војно-техничког Кумановског споразума о повлачењу југословенске војске и полиције са Косова и Метохије. Тренуци када је 200.000 Срба са Косова и Метохије повлачи са нашом војском, један је од најтрагичнијих у нашој историји.

Они (САД и НАТО) су као прави вандали и убице, лопови и варалице заробили Косово и Метохију – нашу свету српску земљу, земљу прадедова. Данас се боримо за Косово и Метохију (Космет), за нашу земљу и за православне српске светиње на њој, које су по својој лепоти и молитвености више на небу са Христом, него са нама на земљи. Ипак, Србија чудом опстаје и преживљава!

Без обзира на све ужасе које смо преживели као народ можемо бити поносни, јер смо се отворено супротставили глобализму, зверској, рушитељској политици САД, ЕУ, НАТО. Онда када су нас сви заборавили, осим Бога. Срби су показали да су спремни да своје животе заложе за Косово и Метохију. Рано је доносити суд, јер ово није први пут да Србија из пепела и праха-васкрсне! Точак историје се окреће и нико га не може зауставити! Нити може зауставити Русију у њеној Светој мисији очувања правде у свету!

                                                                                                       Биљана Живковић

*Текст обраћање Биљане Живковић 21. марта, на Академији у Петребургу, у Лаври Светог Александра Невског, поводом двадесетогодишњице од НАТО агресије на СРЈ 1999.

***

ПОВЕЗАНО:

*

————

29.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. ОД БОГА ТИ ЗДРАВЉЕ СЕСТРО БИЉАЊА НАШИ ЂЕДОВИ СУ ДОЖИВЕЛИ БОГ ДА ИМ ДУШУ ПРОСТИ БОМБОРДОВАЊЕ СРБИЈЕ 6 АПРИЛА 1941 И 6 АПРИЛА 1944 ГОДИНЕ ТРИ ПУТА У ДВАДЕСТОМ ВЕКУ УБИЈАЈУ СРБЕ И ОТИМАЈУ НАМ КОСОВО МЕТОХИЈУ НАШУ СВЕ СРБСКУ КОЛЕВКУ НО УЗ БОЖЈУ ПОМОЋ МИ ЋЕМО ОСЛОБОДИТИ СВЕ ТРЕНУТНО ОКУПИРАНЕ СРБСКЕ ЗЕМЉЕ ОД КНИНСКОГ КОСОВА ДО СКАДРА ДРАЧА СОЛУНА БРАТСКИ ПОЗДРАВ НАШЕМ КОСОВСКОМ МУЧЕНИКУ ВЛАДИКИ АРТЕМИЈУ НАУМУ МАКСИМУ НИКОЛАЈУ КАЛУДЂЕРИМА И МОНАХИЊАМА ЕРП И КОСОВСКЕ МЕТОХИЈСКЕ У ОРОГОНОНСТВУ И СВЕТОСАВСКОЈ СРБАДИЈИ И БРАЋИ РУСИМА КОЗАЦИМА КАЗАКИ И БРАЋИ ГРЦИМА ПОСЕБНО ГРЧКОМ КАПЕТАНУ КОЈИ ЈЕ ОДБИЈО ДА БОМБАРДУЈЕ СЦГ ТО ЈЕ НАЈВЕЋИ СРБСКИ БРАТ И ПРИЈАТЕЉ СССС

    Liked by 1 person