АКТУЕЛНО

Драгослава Копривица: ДА СЕ НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ!


Поводом 20-годишњице НАТО агресије на Србију (СРЈ)
Да се никад не заборави нелегитимна и садистичка агресија НАТО-а на нашу мирољубиву земљу, Прву Европу!

Драгослава Копривица

Све је почело од распада Совјетског Савеза, од тренутка кад је постало јасно да ће у 21-ом веку последње залихе нафте бити потрошене. Почело је  у тренутку кад су САД одлучиле  да се докопају највећих залиха нафте на Блиском Истоку, у области Сибира и Каспијског језера. Да би се опљачкало црно благо пројектовао се `глобализам`. Национални суверенитет држава проглашава се анахроним и `превазиђеним`. Напред у освајање  Балкана! Обезбедимо покорност свих балканских  држава у циљу сигурне контроле нафтовода који треба да прођу са Истока на Запад! Одлука је пала: да се у срцу Старе Србије, на Косову, смести највећа војна база НАТО-а и САД.

Све балканске земље пристале су на покорност. Све, изузев Србије. Карактер је човеку судбина, било да је реч о појединцу или о народу – одавно рече Хераклит. А национални карактер србског народа је оно што он јесте и што је одувек био: слободарски дух,  усправна природа, осећање сопствености и сопственог поноса. Србија одбија ултиматум у Рамбујеу. Према том ултиматуму, Србија би била окупирана, јер се тражило да се НАТО трупе разместе по целој њеној територији. Србија ОДБИЈА ДА ЖРТВУЈЕ КОСОВО, на коме би била изграђена база Бонд Стил.

Дакле, НАТО бомбама Србију треба сатрети! Затровати, лишити хране, железница, мостова, воде, ваздуха, електричне енергије… Исто онако како се то сад чини са Венецуелом, исто онако како се то чинило са Ираком, Либијом, Сиријом…

Али, НАТО злочинцу само то није довољно. Мало му је што је са сигурне дистанце сејао смрт,  мало што је разорио земљу и побио хиљаде цивила, децу. Уз све то, треба и да покаже да смо за злочин криви ми. Наш легитимни председник, наши генерали и официри. Нису криви они који су рат осмислили, нису криви ни терористи и криминалци попут Рамуша Харадинаја и Хашима Тачија (са којима данас `преговара` вајни председник Александар Вучић), него су криви наши часни генерали који су бранили своју земљу. И тако истински злочинац осмисли  и Хашки трибунал, највећу злоупотребу правде од кад постоји правосуђе!

То никад не сме бити заборављено.

Никад не сме бити заборављено ни да је Европа (у коју се дан данас куну пигмејци, тзв `политичка елита` Србије) дала зелено светло за почетак бомбардовања. Истрошена политичка фигура на родном локалу а Генерални секретар Европске заједнице, Хавијер Солана. Злочинац – портпарол НАТО-а, Џими Шејн, запамћен по бахатом и циничном објашњавању светском јавном мњењу шта су и кога су све погодили са висине од десет хиљада метара. Злочинац, србофоб, Тони Блер, актуелни саветник актуелног председника и владе, током бомбардовања изјављује: `Ово није само војни сукоб. Ово је рат између добра и зла, између цивилизације и варварства`.

А ми још не знамо да ли је малу Милицу Ракић, или преко стотину радника који су својим телима покушали да сачувају своју фабрику у Крагујевцу, погодио амерички, или енглески, или немачки пилот! Али знамо, и то никад не смемо заборавити, да смо бомбардовани са благословом такве једне мрачне Европе, где се европски посредник претворио у господара аминујући отцепљење и Хрватске и Словеније од једне европске међународно признате државе, али без давања права Србима да се одцепи од делова те државе. И то је та Европа и ЕУ у коју и данас хрли политички врх, полу-интелектуалци и њихова деца задојени Западом, страни плаћеници невладиног сектора, петоколонаши  и  сви они који мисле да је за западну Европу и културу довољно да има симфоније Бетовена или раскошно музејско архитектонско здање окићено опљачканим по целом свету, па да буде културна и демократска. Онај ко гази принципе међународног права и универзалне моралне вредности које витално прожимају дух културе, тај више, не само да не припада Европи демократије и културе, него припада тамо одакле је и кренуо: крсташтву и колонијализму. Европи бешчашћа.

То европско бешчашће никад не смемо заборавити.

Никад не смемо заборавити зверства која су нам кроз историју чинили и даље чине шиптарски терористи и њихове главешине. Не смемо заборавити њихове подлости које су учинили и самим почетком  бомбардовања масовно одлазећи у Албанију на позив њихових вођа, што је натовска пропаганда представила као `етничко чишћење` које је извршила српска војска. То је та `хуманитарна катастрофа` представљена као узрок Западне војне интервенције. Друга подлост био је Рачак. По савету америчког обавештајца Вокера, Шиптари су своје мртве преобукли у цивилно одело, поређали их као да су стрељани. Ова превара била је непосредан повод за почетак бомбардовања. Све такве ствари морамо добро запамтити и никад не заборавити.

Не треба заборавити ни пуцање у сопствено тело. Док су се неки Срби борили, неки су се богатили. Богатили и служили непријатељу. То раде и данас. Боже, сачувај нас од  тих патолошких анационалних типова, садиста, мрзитеља свог народа, политичара који апологију служења окупатору сматрају `реал-политиком`!

Србији је неопходна  власт која ће знати да сачува нашу Свету земљу Косово, Србији је неопходна власт која ће направити потпуни заокрет у целокупној политици. Србија се мора окренути провереним пријатељима, пре свега Русији.

Никад у ЕУ!

Никад у НАТО!

Драгослава Копривица

 

***

Злочиначко бомбардовање, ратни злочин над цивилним становништвом: ЕКОЦИД И ГЕНОЦИД НАД НАРОДОМ СРБСКИМ И СРБИЈОМ 1999.

***

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

*Никола Н. Живковић: Шта то оно беше пре двадесет година у земљи Србији?

*Савет Руске Федерације предложио Уједињеним нацијама да дејства НАТО-а у Југославији осуди као агресију

*

——–

18.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »