АКТУЕЛНО

Масакром по идентитету или Медијска манипулација да се Срби ОПЕТ повежу са убицама


Данијела Дорадо

Занимљиво је ово окривљавање Срба на масакр на Новом Зеланду. Повод таквим оптужбама је околност да је убица имао на оружју исписана имена (и српских) историјских личности и зато што је, наводно, слушао српске песме. Међутим како је Скај њуз објавио а пренели и други медији, Брентон Тарант (тако се убица звао) је слушао The British Grenadiers: 

Погледајмо чему ово што раде медији у Србији (и суседним државицама) служи: „српска култура и историјске личности и великани су носиоци зла, убице и ако би били збрисани и уништени, то не да не би била штета, већ би било добро дело“, пошто, јел’те, не би имао ко да „инспирише злочинце и фанатике“.

Можда су управо зато медији у Србији предњачили са довођењем фанатика и везу са Србима. Лазар Хребељановић би требало да, од нечег што је Србима свето пређе у узор крволока и убица, нешто попут Чарлса Мејсона, нешто чега би се Срби стидели, зазирали и чега би се одрекли. Ту смо – одрекли. Одреците се Лазара, одрекли сте се сопства, себе, идентитета… Косова. Ту смо.
Зато управо медији у Србији раде то што раде са злочином који се одиграо на Новом Зеланду, где је убица Новозеланђанин, Англосаксонац и промовишу га као некакав постхумни крвави плод старих српских јунака, носећих стубова српског идентитета.

The New Zealand shooter Brenton Tarrant

Убрзо након што је убица покосио свет на молитви, кад многи детаљи још увек нису били познати, дневни лист Политика објављује да је убица из џамије на Новом Зеланду имао на оружју ћирилицом исписана имена српских јунака из времена борбе против Османлија, Милоша Обилића, Баја Пивљанина, Лазара Хребељановића и приказује кадар на коме се ти натписи виде, сугеришући да између убице и Срба постоји некаква, (тада још увек неутврђена) веза. Убрзо су карте пале на сто, кад су медији који излазе у Србији објавили како је злочинац мотивисан Србима, односно оним што су Србима западни медији приписивали деценијама а што се састоји углавном од исконструисаних рудерфиновских (Ruder Finn) ПР прича и остале аманпуровске (Christiane Amanpour, CNN) пропаганде.
Политика` (касније сам видела да су тако поступили и Курир, Блиц итд.) је у старту прећутала натписе на јерменском, руском, затим латиницом исписана имена личности које су се у различитим епохама бориле против надирања Османлија. Прећутала је и помињање Акре (Трећи крсташки рат, 1189), као и једанаестогодишње девојчице Ебе Акрелун коју је покосио исламски теорориста у нападу у Стокхолму 2017.

Нацистичка ознака SS дивизије Принц Еуген налази се после речи “Anton Lund in Pettersson“, пред рукохватом. То је ознака јединице која је искорењивала, убијала Србе и бацала их у залеђене речне гробнице. Припадници злогласног Принц Еугена били су фолксдојчери. Дакле убица из џамије не да није био инспирисан српским херојима, културом и историјом, него је пронашао узоре управо на супротној страни, код оних који су извршили геноцид над Србима.
(https://sh.wikipedia.org/wiki/7._SS_dobrovolja%C4%8Dka_gorska_divizija_Prinz_Eugen)

Испрва ми није било најјасније зашто Политика инсистира на некаквој српској одговорности, не фактичкој, већ пре моралној. Јасно је да ‘Политика’ (и Курир, и остали медији који су учествовали у овој клевети) полуистинама покушавају да распламсају омразу према Србима. Међутим, они чине и нешто много опасније – ударају на темеље националног идентитета.

Насловна страна дневних новина КУРИР

Изгледа да су негде и успели, пошто се испотиха већ чују коментари како би требало усвојити некакве истинске величине (sic) за националне хероје и идоле, а не убице и крволоке који доводе народе до злочина, и – Сребреница. Хронична и опште место. Сребреница као ‘крвави плод генерација одгајаних на`, како нас убеђују, `погрешним узорима` (Његош, Бајо Пивљанин, Обилић, Лазар… Косово). Ту босански муслимани служе као веза, као адхезивно ткиво које треба да упути на то да постоји веза између онога што их тишти (а то су Срби) и новозеландског фанатика.

Закључак тих кругова је да је масакр на Новом Зеланду још једна последица, крвава жетва инспирисана Србима. (Срби су криви самим својим постојањем, док год су Срби, док се не одрекну менталитета, идентитета, као што је булумента амбасадора без имало зазора и такта годинама од нас захтевала).

Што се околних народа тиче, њима је ово дошло као кец на једанаест: они су то само оберучке прихватили. Покуљала је отровна мржња разних острашћених Мујановића, који нису имали толико разборитости да увиде да и сами упадају у замку: ако су Лазар и Бајо Пивљанин инспирисали овог фанатика, онда су за све терористичке нападе по свету криви босански муслимани и Албанци, јер је управо већина терориста поникла из њихових редова, борила са њима и за њих, а велик број је добио и њихово држављанство.

Kisha D. Dorado

ИЗВОР: МИНИМАЛНИ ДНЕВНИЦИ

***

ПОВЕЗАНО:

*ПОДСЕЋАМО – И тада су „поменули Србе“: Драгомир Антонић – Норвешка и ЕКСПЕРИМЕНТ из Другог светског рата

*Весна Веизовић: Ко убија недужне људе и децу…

*МСП Србије: Дачић – Нападач са Новог Зеланда НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ са Србијом

*Нови Зеланд: Терористички напад – 49 мртвих у нападу на џамије

————

18.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. Благодарим Богу што сам срБског рода, баш сам поносна на наше Витезове…јесте жалост што се оводобне битанге, позивају на те величине, па онда незна човек што бих мислио, оно су побркали лончиће, требат ће објаснити им о чему уопште говоре…и са киме пореде се. Прво домаћим задуженим за обавештавање, незнање је велики проблем данас у СрБији у медијском простору, онда како да се чудим неком тамо ники незнановићу!

  Свиђа ми се

 2. Чим се појавила у западној штампи ова вест о Новозеландском трагичном покољу било је јасно да је ту има једна намештаљка и измишљотиња о Србима, и то није ништа ново. Научили смо, из ратова деведесетих година, да одмах тражимо чему ово служи и како ће бити употребљено.

  Свиђа ми се

 3. Da li moze cenjeni fbr da obrati paznju, da izadje iz okvira lokal-ego-patriotizma, te sagleda stvari globalno http://www.whatdoesitmean.com/index2816.htm
  pa nije valjda da nije bilo principa i hitlera da bismo izbegli 2 svetska rata? – morate na stvari sa malo vise informacija da gledate… znaci, glupo je braniti se kada vas englezi optuzuju da ste silovali decake u ratu dok vam savetuju vladu/predsednika, a narocito je glupo citati politiku i kurir u nadi da ce nas oni odbraniti

  Свиђа ми се