АКТУЕЛНО

НЕ ЗАБОРАВЉАМО: У Подгорици и Тивту биће обиљежена 20. годишњица НАТО агресије


Циљ манифестација у Тивту и Подгорици је одавање достојне почасти свима који су 1999. године бранили земљу, као и подизање свијести грађана о опасностима од осиромашеног уранијума баченог током НАТО агресије

Манифестацијама на Михољској превлаци поред Тивта и храму Христовог Васкрсења у Подгорици следеће недјеље биће обиљежена 20. годишњица НАТО агресије на Србију И Црну Гору.

„Прве НАТО бомбе прије 20 година пале су на територију Црне Горе у 19:45 часова и управо смо то вријеме симболично опредијелили за почетак нашег окупљања у храму Христовог Васкрсења у Подгорици“, изјавио је за портал ИН4С Игор Дамјановић, координатор Мировног покрета „Не у рат, не у НАТО“.

Дамјановић је најавио да је циљ манифестација у Тивту и Подгорици одавање достојне почасти свима који су 1999. године бранили земљу, као и подизање свијести грађана о опасностима од осиромашеног уранијума баченог током НАТО агресије.

„Наредне седмице иницираћемо потписивање Апела за формирање Независне комисије за утврђивање утицаја НАТО бомбардовања на здравље људи“, казао је Дамјановић и истакао да су слична тијела већ била формирана у Италији, Холандији и прошле године у Србији.

Главни организатори предстојећих манифестација су НВО „Ветерани 63. падобранске бригаде у Црној Гори“, НВО „Бесмртни пук Црне Горе“ и НВО „Михољски збор“, чланице мреже Мировног покрета „Не у рат, не у НАТО“.

ИЗВОР: ИН4С

***

ПОВЕЗАНО:

*Никола Н. Живковић: Шта то оно беше пре двадесет година у земљи Србији?

*Генерал Петковић: Генерације које долазе нам неће опростити пасивност

*Мирјана Анђелковић Лукић: Добродушан неки човек, тај Тони Блер

*Савет Руске Федерације предложио Уједињеним нацијама да дејства НАТО-а у Југославији осуди као агресију

*

——–

16.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић