АКТУЕЛНО

Др Томислав Томић: Психолошки ратови, манипулација људима, чиповање људи и психолошки методи ЦИА


Гост стоте емисије „Интервју недеље“, продукције Српска Прича, код новинара Оливере Манојловић Штрбац био је проф. др Томислав Томић, неуропсихијатар и судски вештак, аутор књиге ЗЛОЧИН „МИЛОСРДНОГ АНЂЕЛА“. 

Три геноцида над српским народом, психолошки ратови, манипулација људима, операција пребацивања нацистичких научника у САД након Другог светског рата – операција „Спајалица“, чиповање људи и психолошки методи ЦИА за стварање тзв. манџуријских кандидата…
Експерименти над људима се спроводе и данас.
Броз није био на Сутјесци! – поверио ми се његов ађутант!
Све у вези Броза је била лаж! Нико никада неће сазнати његов прави идентитет…

ИЗВОР: Srpska Prica

***

На задњој корици књиге пише осврт о књизи који потписује Часлав Хаџи Николић:
„Као психијатар консултант у РТС-у,  др Томић је више  од једне деценије пратио слихолошке турбуленције својих клијената-новинара, са којима је имао не само професионални већ и онај, исто толико значајан, људски контакт. Аутор је доживео драму једне професије као интензивно лично искуство. Кроз појединачне судбине он настоји да допре до суштине Зла и осветли га у психијатријским категоријама као универзални феномен, али и као метафору насиља западног над-друштва које угрожава и саме темеље наше цивилизације.
Ова књига је сјајан стручни прилог пракси судско-психијатријског вештачења али и уџбеник о психологији манипулација људским духом.
Могла би се сврстати у есеје о етичким стандардима новинарске професије, у причу о манипулаторима, оглед о медијској моћи и медијској беди, као што се може доживети и као узбудљива и болно искрена професионална аутобиографија једног психијатра.“

ПРЕУЗМИТЕ КЊИГУ НА ЛИНКУ – ZLOČIN „MILOSRDNOG ANDJELA“ – TOMISLAV TOMIĆ.pdf

***

ПОВЕЗАНО:

*

10.1.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић