АКТУЕЛНО

Због сарадње Србије и Русије нови извештај о поглављу 31?


Србија више од четири године чека извештај Европске комисије о скринингу за поглавље 31 које се односи на заједничку спољну, безбедносну и одбрамбену политику ЕУ, а иако је нацрт тог документа одавно готов, он би, међутим, ускоро могао да се пише испочетка, пишу Вечерње новости.

фото: РТВ

Лист пише да, према незваничним информацијама, Литванија, једна од држава која је због руског питања најжешћи кочничар отварања преговора о поглављу 31, предлаже управо да се извештај о скринингу поново скроји или ажурира и ту Србији поставе услови који ће задовољити све чланице ЕУ, како би се одблокирао тај процес.

Сарадња Србије и Русије и чињеница да Београд није увео санкције Москви, трн су у оку највећим заговорницима ембарга Кремљу у оквиру ЕУ, а то су Пољска и бивше совјетске републике које су данас у Унији – Литванија, Естонија и Летонија, пише лист.

Како се наводи, у дипломатским круговима у Бриселу говори се и да Немачка, иако нема тврд став као балтичке земље и Пољаци, такође не гледа благонаклоно на низак ниво усаглашености Србије са одлукама и декларацијама Брисела које се тичу Русије.

Тачније, Србија се није придружила ниједној од девет декларација које се директно или индиректно тичу Москве, а које је Брисел усвојио у првој половини године, а од укупно 32 спољнополитичка документа у којима је тражено усаглашавање, Србија је одбила чак 18.

Појединим чланицама смета и развијена војно-техничка сарадња Србије и Русијом, заједничке војне вежбе, а замерају чак и сарадњу српског Министарства унутрашњих послова и руске Федералне службе безбедности.

ИЗВОР: РТВ

***

ФБР КОМЕНТАР:

Карикатура: Горан Дивац – СИЗИФ

————

24.12.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Aleksandar Vučić je više puta do danas potvrdio da je Marioneta Zapadnih sila posebno Amerike, Nemačke i Engleske Evcropska unija nije relevantan vojni faktor već izvršilac američkih i britanskih naređenja. Nato je, takođe, u rukama Amerike. Nekoliko srpskih ministrara su članovi fašističo- satanističke „trilaterale i „Bilderberg kliba gge glavnu reč vodi masonerija i judeo bankari. Svi su oni osvedočeni neptrijatelji Rusije, Srbije i vascelog pravoslavnog sveta Srpski narod mora da ukloni sa vlasti srpski vladajući vrh na čelu sa izdajnikom Vučićem, Narod mora da proglasi OKUPACIJU KOSOVAi METOHIJE od strane NATO pakta i Amerile. Najveća Američlka baza na svetu je „Bonstil“ izgrađena na srskoj-kosovskoj zemlji što nedvosmisleno potvrđuje okupaciju Srbije od fašističke Amereike i NATO Po Rezoluciji 1244 SB UN Kosovo i Metohija su sastavni delovi Republike Srbije . Strane oružane snage (Amerike i NATO) se bez dozvole Srbije nalaze na njenoj suverenoj teritoriji i to je OKUPACIJA cele srpske države. Marionetska Vlada Ane Brnabić i tzv. predsednik Srbije biće strani plaćenici i domaći izdajni sve dok ne proglase OKUPACIJU Srbije od NATO i Amerike. Kako to oni nikada neće učiniti Narod zahteva smenu Vlade i Predsednika i poziva u pomoć Vladimira Putina da u Srbiju pošalje ruski vojni kontigent da čini tapon zonu između okupacionih snaga združenih sa šiptarskim ekstreministima, separatistima, zločincima. Srpski narod poziva braću Ruse da zaštite goloruki srpski narod od spoljašnjeg i unutrašnjeg neprijatelja Narod želi hitno formiranje Vlade nacionalnog spasa kojaj će voditi Državu dok se ne stvore uslovi za regularne, poštene izbore Dotle pohapsiti izdajnike, petokolonaše, strane agente, NVO plaćenike i osuditi ih za veleizdaju Srbije.

    Свиђа ми се