АКТУЕЛНО

Војска „Косова“… (18+)


УПОЗОРЕЊЕ: фотографија је насилног садржаја (+18)

Човек у средини са крезубим осмехом. који држи одсечене људске главе, зове се Садик Ћуфлај. Садик је из села Прилеп, општина Дечани.

Младић са његове леве стране је његов син Валон Ћуфлај, рођен априла 1981, у селу Прилеп, општина Дечани. Валон је данас припадник Косовског заштитног корпуса, са чином поручника. Запослен је у Инспекторату у Пећи. УНМИК је против њега у два наврата водио дисциплински поступак.

Сви ови ови кољачи припадали терористима којим су командовали Рамуш и Даут Харадинај, а оперисали у зони Дечани – Пећ.

Одсечена људска глава је глава Бојана Цветковића, рођеног у Нишу 1972. године. Упоређење са фотографијом објављеном у књизи „Јунаци отаџбине“ води, такође, ка овој претпоставци. Бојан Цветковић, трговац из Ниша, након агресије НАТО снага на нашу земљу јавио се у добровољце. Првих дана априла 1999. мобилисан је у Приштински корпус, у 549. моторизовану јединицу. Његово ратниковање врло мало је трајало. Јер, већ 11. априла на путу Призрен – Приштина, у близини места Сува Река, заробили су га припадници распомамљене ОВК.

Заједно са њим ухваћена су још четворица војника: Жарко Филиповић, Драгољуб Танасковић, Драган Вучетић и Живота Топаловић. Од тог дана, свима се губи траг.

У десној руци Садик држи главу Александра Ожеговића који је, 24. марта 1999. године, такође као добровољац кренуо да брани отаџбину. Био је распоређен у 243. механизованој бригади ВЈ. Званично је нестао у борби 19. априла исте године у селу Дуље, крај Суве Реке. Имао је 26 година…

 

Ненад Станић

***

ПОВЕЗАНО:
*САША – СРБСКИ БОРАЦ са фотографије, чију главу у руци држи припадник терористичке ОВК

—————

18.12.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић