АКТУЕЛНО

(Локални избори) Опсадно стање у Лучанима, полиција почела да хапси опозиционе активисте; И у Зајечару примећени џипови без таблица


20:00 – Затворена бирачка места.

До 19 часова на локалним изборима у Лучанима гласало је укупно 11.156 бирача, односно 67,7 одсто грађана уписаних у бирачки списак, саопштила је ЦРТА посматрачка мисија.


19:00 – ЦРТА: Неправилности у Лучанима

Веће неправилности, како наводи ЦРТА, посматрачка мисија забележене су на 11 од укупно 43 бирачка места, међу којима су гласање без личних исправа, кршење тајности гласања, некоришћење невидљивог спреја и УВ лампе, као и случајеви вођења паралелних спискова гласача. Као вид притиска на бираче, издвајамо случај у Котражи где су неидентификована лица испред бирачког места легитимисала бираче.

Мобилни тимови Црта посматрачке мисије, који прате атмосферу и дешавања ван бирачких места, су током преподнева приметили велики број аутомобила са регистарским таблицима из других места (Панчево, Нови Сад, Вршац, Београд, Косовска Митровица) као и возила без регистарских таблица. Возила круже по Драгачеву, задржавају се у близини скоро свих бирачких места и неидентификоване особе из возила комуницирају са члановима бирачких одбора.

Забележени су и притисци на Цртине посматраче. Приликом обиласка бирачког места Граб, мобилном тиму Црте исечене су гуме на аутомобилу и непозната лица спречила су акредитованим посматрачима приступ бирачком месту.

Савез за Србију

***

Шта Дијана Хркаловић ради у Гучи и да ли је она наредила хапшење активиста Савеза за Србију?

Након конференције Савеза за Србију у Гучи, поводом хапшења активиста, чланови Председништва и активисти Савеза отишли су у полицијску станицу у Гучи да траже ослобађање једног од активиста који је задржан и тамо су затекли ни мање ни више него државну секретарку Министарства унутрашњих послова Дијану Хркаловић.

Шта Дијана Хркаловић ради у Гучи на изборни дан? Да ли је она та која је наредила хапшење активиста Савеза за Србију? Докле иду злоупотребе државних функција за једне локалне изборе? Да ли ће она да броји гласове вечерас?

Прес-служба Савеза за Србију

 

***
Српски покрет ДВЕРИ (уживо)

Чекамо да полиција испуни обећање и пусти активисте Савеза за Србију:

***
Стоп Цензура 18:47

Уживо Гуча
Ванредно стање у Лучанима после хапшења опозиционих посланика
По тврдњи представника Савеза за Србију полиција је током целог дана пружала подршку Вучићевим криминалцима и батинашима, уцењивала, претила, застрашивала и хапсила опозиционе представнике и грађане.
Тренутно се у полицији и даље налази ухапшени опозициони представник.

***

18:00 Ванредна конференција ГУЧА

***

Dosta je bilo – Zaječar

#izbori u Zaječaru, džipovi bez tablica, članovi Sns dovučeni iz svih krajeva, spiskovi, poklon paketi…
Veliki SNS cirkus koji se finansira otetim narodnim parama je, podsećamo, tada smetao i preletaču Ničiću koji nakon što je postao deo naprednjačkog šou programa „izbori u Srbiji“ ovakve metode pritiska i zastrašivanja, bahatosti, bezobrazluka više ne smatra neprihvatljivim i nezakonitim.

***

17:55 Српски покрет ДВЕРИ

Док је председник Извршног одбора Двери Борко Пушкић у притвору због супротстављању крађи гласова, испред полицијске станице у Гучи теренско возило без таблица вози активисте Српске напредне странке без икакве реакције полиције.

15:30 – Бошко Обрадовић: Ванредно стање у Лучанима, полиција почела да хапси опозиционе активисте. Очекује се заседање Председништва Савеза за Србију.

Како је медијима пренео Бошко Обрадовић, он је тражио ванредно заседање Председништва Савеза због тога што је полиција почела да хапси и приводи опозиционе активисте.

“Полиција хапси све опозиционаре који се на било који начин супротстављају изборној крађи на 43 бирачка места. У овом тренутку у полицијској станици у Гучи приведен је Борко Пушкић, председник ИО Двери јер је спречио да се у Котражи користе паралелни спискови.” рекао је Обрадовић.

Он је додао да је и на другим местима где су билo опозициони активисти било посматрачи Црте и Офида пријављивали нерегуларности полиција легитимисала и вршила пресију над управо тим људима уместо да приводи СНС батинаше који возе аутомобиле без таблица, пресрећу људе и крше регуларност избора.

“Ово је драматичан проблем који се први пут појављује на изборима у Србији. Полиција је стављена у службу једне странке, у службу притисака на опозицију и у службу заштите батинаша. Председништво Савеза ће на ванредној седници одлучити о даљим корацима.”- рекао је Обрадовић.


14:33 – Савез за Србију реагује на оптужбе СНС: Не дамо вам да крадете

Од јутрос су батинаши СНС направили опсадно стање у Лучанима. По читавом месту круже аутомобили са Панчевачким и Новосадским регистрацијама и људи са списковима.

А када смо им се супроставили и спречили их да краду на бирачком месту 25 онда су оптужили да је то насиље. Насиље је што вас спречавамо да крадете изборе? Не господо. Насиље над свим грађанима је оно што ви радите.

Испред бирачких места се појављују и возила без таблица. Поред притисака на опозицију, представници СНС су претили и посматрачима из Црте и Офида, а на једном аутомобилу посматрача Црте су пронађене пробушене гуме.

Поред тога, активисти СНС су комбијем пресрели активисте СЗС и јурили их комбијем на кружном току у Гучи , а када је то пријављено полицији полицајац је рекао да “он није на дужности”. Можда чека да неки батинаш СНСа неком нашем активисти развије главу, као што су разбили Борку Стефановићу, па да онда “буде на дужности”.

Оно што СНС ради у Лучанима је слика како они виде изборе у целој Србији и томе ћемо се оштро супротставити.


14:09 – Да је претходних недеља велики број запослених у јавном сектору града Панчева, ван својих радних места у току радног времена, ангажован у активностима СНС за потребе кампање у Лучанима, говори и данашња фотографија директора Туристичке организације града Панчева, који на терену координира запосленима, уз претње опозиционим активистима. 


13:21 – Активисти Савеза за Србију, у овом тренутку, на терену покушавају да спрече покушаје крађе избора. Забрињавајуће је одсуство контроле полиције, услед које улицама Лучана непознати људи крстаре возилима без регистарских ознака.


11:22 – На бирачком месту број 25 у Котражи активисти СНС признали крађу избора кроз паралелне спискове на бирачким местима.


10:59 – Председник СП Двери Бошко Обрадовић растерује активисте СНС који противзаконито испред бирачких места дежурају са списковима гласача.


10:51 – Испред бирачких места паркирани аутомобили панчевачких регистарских ознака, из којих се врши евидентирање људи који су изашли на гласање.


10:37 – Бирачки одбори примили су 499 захтева за гласање ван бирачког места, што чини више од 3 одсто укупног броја уписаних гласача. Пријаве се примају до 11 часова.


9:13 – Лучани преплављени аутомобилима других регистарских таблица, СНС врши притисак на бираче. [ажурирано: 15:07]

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


8:50 – На бирачком мeсту 25 у Котражи прекинуто гласање због паралелних бирачких спискова. Чека се долазак полиције.


7:00 – Почело гласање за избор будућих одборника Скупштине општине Лучани

На редовним изборима у општини Лучани учествује осам листа, а право гласа има 16.483 бирача. Гласа се на 43 бирачка места.

Изборна листа “САВЕЗ ЗА СРБИЈУ – САВЕЗ ЗА ДРАГАЧЕВО – МИЛАН РАДИЧЕВИЋ – СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ – ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА – НАРОДНА СТРАНКА – ЗАЈЕДНО ЗА СРБИЈУ – ЗДРАВА СРБИЈА – ЛЕВИЦА СРБИЈЕ – ПОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТ – СЛОГА – ОТАЏБИНА” на гласачком листићу налази се под редним бројем 4.

Нови скупштински сазив општине Лучани након ових избора имаће 35 одборника, што је за десет мање него до сада.

4 replies »

  1. Хвала ти Брате из Славнога Шекулара! Ог Бога Христа ти свако добро! Крим је Русија Космет је Србија а Братска Црна Гора србска Спарта! Амин!

    Свиђа ми се

  2. СПАРТАК СВАКА ТИ ЈЕ ЊЕГОШЕВА БРАТСКИ ПОЗДРАВ И ЗА НАША БРДА СТАРЕ ЕРЦЕГОВИНЕ ЂЕ СЕ ВАЗДА СРБОВАЛО ОД НОЖИЦЕ ДО ПОЛИЦЕ И ЗА ПРИМОРЈЕ БОКУ КОТОРСКУ ХЕРЦЕГ НОВИ И БУДВУ СССС

    Свиђа ми се