ДРУШТВО

Михаило Меденица: Не плашите народ ратом – већ му је доста вашег мира!


Не убеђујте мученике како ће се огрејати уколико спале домове! У њиховим кућама су колевке и распећа Србије

Михаило Меденица (Фото: Говори Српска)

Да вам је душе, питао бих вас где ће вам, но тог сте се „бремена” растеретили продавши је црном ђаволу, хуље, но, верујем да сте се и њему огадили – пакао је рај за вас!

Дакле, плазма је та црвена линија националних интереса и најскупља српска реч – ту је кап прелила чашу и сад сте одлучни да учините… шта?!

Да уместо на пресвето Косово и Метохију јуришате у све јутарње програме објашњавајући како је дошао задњи час и како издаја нема алтернативу – или разграничење, или рат!

Рат противу оне крваве немани од Харадинаја с којим још седите у влади, којег сте довели на власт, којег љубоморно чувате да не изгуби власт јер с ким да се „отимате” за све мањи метар светиње до с оним којем сте дали све, којем сте принели ведро воде да спере српску крв с руку, оним с којим сте се збратимили над згариштима српских домова, над палим звоником Самодреже, над мајком у црнини крај прекопаног синовљевог гроба?!

Једини рат који водите је противу сопственог рода, противу заветне светиње, противу Србије убеђујући је ђаво однео шалу и да је питање часа кад ће се заратити уколико не пристанемо на мир робља, мир обезбожених, мир раскућених, мир непричешћених, неисповеђених, мир у проклетом немиру занавек тражећи у мраку тамјаништа што беласну ко свици па се изгубе…

Нема рата који је погубнији од вашег „мира”!

Нема мира Србији довека уколико поверује да је само голом и бесрамном издајом можете сачувати!

Сачувати за себе, онолико колико вам од ње треба и ваља, ни напрстак више!

Од вас, београдске дахије и чауши са Српске листе зависи останак оне звери на некаквој власти, па што ђавољи накот једноставно не срозате у блато где му је и место, већ шурујете у највећем злу противу свог рода, рекох?!

За издају је потребно двоје – његове крваве руке и ваше мрачне душе, и наравно страх, страх којим нештедимице трујете народ измучен и безвољан до бесмисла постојања!

Заседате ко на каквим прелима мантрајући ко нарикаче: „Србија неће одговарати на провокације!”

Неће, дабоме, јер ништа Рамуш не чини што вама није на руку, нити ви што њему није на спасење и опрост грехова.

Подупирете се ко две суве дреновине, проклињући „неразумнике” кад се усуде да питају због чега сечете једину здраву грану?!

Разграничења ради, разуме се!

Ваља вам заједно изгазити све божуре како бисте показали да више не цветају, па куд их нема за тај метар се не треба борити…

За сваки метар који се „борите” два метра сте капарисали у паклу!

За свако разграничење у име „спасења” Србије – разграничили сте се од људи и преметнули у звери које кидишу на своју крв и месо!

Наше, јел’те, само да поверујемо како је издаја једини мир који сте извојевали у боју против свог рода!

Да имате душе питао бих вас где ће вам, но најпре сте с њом разграничили – сад је лако претити народу да су дечанске висине амбис с којег ће се сурвати, а не висине на којима ће довека постојати уколико се држи за небо док покушавате да га препродате ко подерану вашарску шатру!

Не убеђујте мученике како ће се огрејати уколико спале домове!

У њиховим кућама су колевке и распећа Србије!

Не нудите нам свој део пакла као наш рај – нашим рајем теку Бистрица, Ситница, Лаб, Дрим, Ибар… издаја има алтернативу – Србију!

Не онолику колику мерите да ђаво може да је обгрли, већ онакву на којој Господ може да заноћи…

4 replies »

 1. БРАТЕ МЕДЕНИЦЕ КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ НАЈСКУПЉА РЕЧ КОД ПРАВИХ СРБА И СРБКИЊА ТО ЈЕ ОДАВНО ЈАСНО СЕСТРА МИЛИЈАНА БАЛЕТИЋ МИСЛИМ ДА ЈЕ ОНА ИЗ БРАТОНОЖИЋА БРАТЕВИЋА СВЕ РЕКЛА ДА ЈЕ ОД 1918 ЗВАНИЧНИ БЕОГРАД ПО НАРЕДБИ аустоугарске ЗАБРАНИЈО ДА СРБИ НЕСМИЈУ ПОГЛЕДАТИ ПРЕКО ДРИНЕ САВЕ ДУНАВА ТИСЕ ВРБАСА КУПЕ УНЕ НАВОДНО ТАМО НИЈЕСУ СРБИ ВЕЋ БОСАНЦИ ХЕРЦЕГОВЦИ КРАЈИШНИЦИ ВЕЋИ СУ СРБИ СРБИ ДИНАРЦИ НЕГО БОГМЕ ОНИ У ШУМАДИЈИ ТО ЗНАМ ПА НЕК ПОЈЕДИНИ ПРОЗИВАЈУ КАКО СЕ НИЈЕСМО БОРИЛИ ДА СМО КУКАВИЦЕ ДОКСЗАЛА ЈЕ НЕПОРАЖЕНА МАДА ОПКОЉЕЊА ДИНАРСКА ДИВИЗИЈА НА ПАДЂЕНЕ 1944 ПРЕД СВЕТОГ НИКОЛУ КО СУ СРБИ КО СУ ЧЕТНИЦИ ДОБРО ПИТАЋУ ЈА ТЕ ПОЈЕДИНЕ ДА ЛИ ЈЕ ОНАЈ ћопоња БИЈО ИКАДА У ПОДГОРИЦИ БЕРАНЕ ИЛИ КНИНУ ЗА ВАЉЕВО ЗНАМ ДА НИЈЕ СМИЈО ДОЋИ А У БЕОГРАД ЈЕ ОН И ОНА ЈОВАНКА ЛИЧАНКА РАДИЋА ШТА ЈЕ ШЋЕЛА НО ИМА БОГА НЕК ОН СУДИ СВАКОМЕ КАКО ЈЕ РАДИЈО НА ЗЕМЉИ ТАКО И ТОМ рдђама поганима несој има ИЗ БЕОГРАДСКЕ СКУПШТИНЕ МОЈЕ ВАЗДА МОЛИТВЕ И ПОДРШКА ЗА СТАРЕ СРБИЈАНЦЕ КОСОВЦЕ И КОСОВСКЕ И ЗА МЕТОХИВЉАЊЕ И МЕТОХИЈКЕ НЕК БУДЕ ШТА БИТИ НЕ МОЖЕ ЖИВ БИЈО ПОТОМЧЕ ВЕЛИКОГ СРБКА МЕДЕНИЦЕ ИЗ СРБСКЕ СПАРТЕ ЧЕТНИКА СССС

  Свиђа ми се

 2. Није нам ни лепо ни добро. И нисмо безбрижни. Нимало. А шта би ти, поштовани М. Меденица, урадио да од тене зависи. Изишао за говорницу и у микрофоне сасуо позив за рат. За нови рат. Мобилисао би све осим себе, своје деце, кумова и пријатеља, и нека опет гину српски дечаци, да би ти и теби слични имали нове разлоге за мржњу према власти, владару (Нисам рексо да су добри, али бољих нема!). Зар нас је мало изгинуло. Ти би, цењени, из прикрајка глсно ховорио : УРА! А ШТА ПОСЛЕ. НЕКО БИ ОПЕТ БИО КРИВ, А ДЕЦА НАМ ИЗГИБОШЕ.
  Умирите мало своју реторику и критику и доведите је до пристојног места где неће нити погибељи. Губитака хоће. Они су увек и свуда видљиви, али нека животи остану, животи наших потомака који треба да наставе трајање да једном, не знам ни како ни када, престане мржња, убијање…
  Нек ти Бог да радост и задовољство да наставиш живети у ђиру и лепше и боље.

  Свиђа ми се

 3. Мало пре погледах идијотлук, неки то зову изјава, Вучића и из свега реченог за све што се данас десило крив је Јеремић и Ђилас као његов саучесник, а Шолак му дође ко јатак. Ето то су резултати заседања одбрамбеног врха Србије.

  Успут је речено да ће Србија да обезбеди сигурност Србима на КиМ, само се не зна како и кад.

  Свиђа ми се

  • Сими
   А, одкуд ви знате да би Меденица баш тако поступио. Према његовим текстовима, биће да би БИЛО БАШ СУПРОТНО !!! Здраво – био Меденице !!

   Свиђа ми се