АКТУЕЛНО

ДПС, поводом одлуке „Косова” о увођењу астрономских царина: Србија, заправо, не уводи никакве контрамере зато што више није држава


Државотворни покрет Србије
Београд, 22. новембар 2018.

Саопштење

После шест година, од потписивања Бриселског споразума, само је било питање времена када ће руководство лажне државе Косово донети одлуку о увођењу астрономских царина на производе из Србије.

Предаја Косова и Метохије, којој је Александар Вучић прибегао да би успоставио ауторитарну власт у Србији, поред гашења државних органа Републике Србије, обухвата и успостављање граничних прелаза у Јарињу и Брњаку, на Северу КиМ, уз прихватање печата „Косовска царина“ лажне државе. Пошто је Србија признала косовску царинску зону, Албанци сада уводи стопостотототне царине на „увозну робу из Србије и БиХ“.

Ни ЦЕФТА ни ЕУ нису спречиле последице претходне мере косметских Албанаца са царином од десет одсто. Сада им се Вучић поново обраћа да интервенишу, сам не радећи ништа. Србија, заправо, не уводи никакве контрамере зато што више није држава. Да је држава, заштитила би свој народ у покрајини и своје извознике.

 

Информативна служба
Државотворног покрета Србије