АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Док сепаратисти из Приштине понижавају Србију, Александар Вучић не реагује јер је бедна кукавица


САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

У свом вишесатном наступу на Хепи телевизији председник Србије је у исту раван ставио Бриселски и Дејтонски споразум, што је гола лаж. Дејтонским споразумом Срби из БиХ добили су све. Војску, полицију, правосудни систем, телекомуникације и све друго. Бриселским споразумом Александар Вучић је сепаратистима у Приштини предао све. И полицију, и правосудни систем, и телекомуникације као и прећутну сагласност за формирање војске Косова.

Према представницима сепаратистичких власти из Приштине опходи се као према међународно признатим државама, уз истицање њихових државних симобала. У Паризу на прослави сто година од победе у Првом светском рату, иако му је саветовано да не иде јер је на скупу била и застава самопроглашене републике Косово, он је предлог одбио, говорећи „зар треба ја председника Француске да терам у мајку мајчину“. Смештајући га на прослави у магарећу клупу, организатори су му и „мајку мајчину“ и „оца очевог“ нанизали и понизили. Нажалост, најмања је штета што је он понижен, већ је понижена Србија.

И то није једино понижење Србије. Сепаратисти из Приштине су подигли порез прво на 10 а онда и 100% на сву робу која стиже из Србије у јужну српску покрајину. Одговор Александра Вучића је млак и бескрван јер је бедна кукавица. ЦЕФТА споразум је иначе створен да на робу која иде према Косову Србија не наплаћује царине. Ако је Приштина прекршила споразум онда Србија само треба да поштује Устав и да на сву робу која из Хрватске, Мађарске, Словеније и других земаља а иде према Косову наплати царине. Али ова власт то не сме да учини јер је Александар Вучић бедна кукавица. По већ устаљеном рецепту он подиже борбену готовост, заказује Савет за националну безбедност, што за ефекат има пресипање из шупљег у празно.

И то није једино понижење Србије. Данима је власт најављивала долазак руског воза из Београда у Косовску Митровицу, а он је стигао само до Рашке јер га је на прве претње из Приштине Александар Вучић ту зауставио. Зауставио га је јер је бедна кукавица.

Ни хапшење Марка Ђурића није изазвало никакву реакцију Београда, зато што је Александар Вучић бедна кукавица.

Када су РОСУ полиција и Хашим Тачи крстарили језером Газиводе, адекватног одговора из Београда није било. Нема га јер је Александар Вучић бедна кукавица.

Кумановским споразумом предвиђено је да до хиљаду војника и полицајаца Срба дођу у јужну српску покрајину. Уместо да у случају формирање војске Косова он упозори представнике Запада да ће да испуни овај део споразума, он се задовољава тиме да наводно војска Косова само не иде на север Косова и Метохије. Такав његов став проистиче из тога што је бедна кукавица.

И док сепаратисти из Приштине понижавају Србију тзв. Српска листа и даље не напушта нити скупштину нити сепаратистичку владу из Приштине. Не излазе јер је Вучић бедна кукавица па их спречава да је напусте.

У тачки пет одлуке Владе Србије од 6. децембра 2012. године, када је Александар Вучић успоставио границу према јужној српској покрајини, стоји да ће у случају било каквих проблема Београд одбацити интегрисано управљање граничним прелазима. Иако постоји проблем због повећања стопе пореза од 100%, Александар Вучић не спроводи одлуку у дело јер је бедна кукавица. Ову одлуку достављамо у прилогу.

Ова немоћ актуелних власти у Србији која све више добија синдром „нејаког Уроша“ загорчава живот и понижава Србе и на Косову и Метохији. Народна пословица Срба са Косова и Метохије каже: „није што су ме били, него што ће да се наваде“, а Албанци су се баш навадили јер је Александар Вучић бедна кукавица.

 

Косовска Митровица
22.11.2018. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

***

5 replies »

 1. ДОК ЈЕ БИЈО ЖИВ НАШ КРАЉ ПЕТАР ПРВИ КАРДЂОРДЂЕВИЋ шиптари СУ БИЛИ ДРУКЧИИ ДИСЦИПЛИНА И ОНДА ЈЕ запад ЊИХ ПОДСТИЦАО ДА ЧИНЕ ЗЛОЧИНЕ НЕВИДЂЕНЕ У СВЕТУ ОВОМ ПРАВОСЛАВНОМ ЗДРАВОМ КОЈИ ЈЕ ЈЕДИНИ ОСТАО НОРМАЛАН БРАТЕ МИОДРАЖЕ ТУЖНА СУ ВРЕМЕНА АЛИ СРБИ ЋЕ ОПСТАТИ РАЧУНАМ НА БРДЂАНЕ ЗАГОРАНЕ САМО ТРЕБА ДА СВИ БУДУ КА ПРЕЦИ ШТО ЊЕГОШ РЕЧЕ ТИРЈАНИНУ НОГОМ НА ВРАТ СТАТИ СВЕ ШТО СЕ НЕШЋЕ ВЕЗАТИ У ЛАНЦЕ ЗБЈЕЖЕ СЕ У БРДА ДА БРАНИМО ВЈЕРУ ПРАДЂЕДОВСКУ СССС

  Свиђа ми се

 2. Важно је да је СНС победио, а што Србија није и не може ништа, јер је Вучјак бедна кукавица, није битно. Вучјак не сме да писне ни на Исток ни на Запад. Само се смешка ко стрина, свима се улагује, све лаже, а народ… Вучјак се понаша као да је народ неписмена стока
  Нажалост тј исти народ се привикао да буде робље и стока.
  СНС тако васпитава и старо и младо од 7 до 97 година. Да будемо и остнемо стока и робље.

  Свиђа ми се

 3. Стварно ови шиптари што могу да ме одушеве то је до бола.
  Да могу,дао бих им медаљу за активност и саборност.
  На један миг њихових вођа,без размишљања изађу на улице,направе митинг,каменују,пале,пљачкају,убијају,и све на Србе и против Срба.
  Србске производе пале,царину дигну на Србске производе сто посто…па стварно ме одушеве…

  Док се згадим на мој народ јадни и бедни.
  Нико на протесте неће,нико не бојкотује толико тровача по Србији земљи без закона и заштите,од Лидла па све редом…још чекају ред од 4 ујутро да се отворе тровачнице у 8 сати да купе трулеж и да понесу кући…
  Нико не пружа отпор,већ само клима главом као коњ за празним јаслама…

  Зато се дивим тим дивљацима шиптарима.
  Сложнији су у злу него ми у добру…

  Туга,јад,беда,мука…срамота…

  Свиђа ми се

 4. Ovo je akcija za narod ko ne razume ostat će brez krova nad glavom i može da se žali kome hoće! Narode brez vodstva smo već odavno, ovo su vođe proti narodne i nije to od danas već vekovima traje! Što se pre saberemo bitće rešljivije! Jedino naše uzdanje je u Boga Amin!

  Свиђа ми се