АКТУЕЛНО

Михаило Меденица: Hије Кајл крив што је Скот


Михаило Меденица

Не, није Кајл крив што је Скот, осиони амерички лупеж с дипломатским имунитетом има права да се у колонији понаша као пијани каубој у задимљеном салуну док год се председник и премијерка понашају као стечајни управници Србије!

Зар се заиста неко још заноси да америчка политика према Србији може бити шта друго до подводачка?
Да Србија за њу није несрећница с магистрале што је за кусур нуде прецвалим белосветским политиканстким сподобама на пропутовању…

Зар очекивати од Скота да не буде ишта осим презимена кад се ови препродавци славног имена Србије својски труде да личимо на појило за његове махните коње..?
На Скотово скотовање у сред Владе Србије магационер стечајне масе Александар Вучић терцира да “идеја разграничења подразумева да се знају границе између Срба и Албанаца, али грађани Србије више воле да будемо ни на небу ни на земљи…”
Скот је то што јесте, али шта је магационер с мандатом кад упорно нуди оно што није његово у замену за оно што јесте наше и Божије?!

Граница између Срба и Албанаца је на Врбници, Александре Вучићу, мало после Призрена, тамо где на благословеној Шари облаци одмарају!
Тамо, Вучићу, ни корак пре, ни лакат мање!
Ту где би ти да удариш међу издаји Господ је утро стазу Србљу од неба па тако, на твој презир, једнако волимо земљу и небо јер није мит- Србија је на земљи, под њом, на небу…страдали смо знајући да нам је на светом метоху крст- васкрсавали смо знајући да нам је на светом метоху колевка!

То што су за тебе окови за нас су крила!
Тамо где ти немаш ништа наша је вечност!
Метар за који се ти бориш мањка у твојој души- наше су душе плавне тамјаном кад се јутрењем разлегне из корита- линија живота!
Ту чиме ти тргујеш на метар и кило мртви не дају земљу због живих- живи не дају небо због мртвих.
Ту Србија није ни на небу ни на земљи јер је и на небу и на земљи, схваташ ли, магационеру стечајне масе?!

Схваташ, дабоме да схваташ, али си Симонидине очи продао за Скотово слепило, па отуда не треба да чуди што распиштољени салунџија чини што му је воља!
Дозволили сте му да бесне коње намири нашом земљом, дозволи сте му да бесне коње тимари нашим небом, дозволили сте му да бесне коње поткива нашим бескрајем…
Он је Скот, а како се ви презивате..?

 

Михаило Меденица

———-

19.10.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

2 replies »