АКТУЕЛНО

Миладин Шеварлић: ДЕЦУ ВАМ НИКАДА НЕЋЕМО ОПРОСТИТИ! 


Пише: Миладин М. Шеварлић
9.10.2018.

Читам срамну изјаву генералног секретара злочиначког НАТО пакта (део детињства као син дипломата провео је и у Београду), који уместо јавног извињења и исплате одштете за погинуле и рањене (ако је уопште могуће проценити штету чак и за једног јединог убијеног грађанина, полицајца, ватрогасца и војника током НАТО агресије противне свим међународним правилима!?) и директну и индиректну материјалну штету од преко 100 милијарди америчких долара, говори студентима Филолошког факултета Универзитета у Београду несувислу фразу која је супротна здравом разуму: БОМБАМА СМО БРАНИЛИ ЦИВИЛЕ ОД МИЛОШЕВИЋА.

Зар генерални секретар (комунистички назив за руководиоца армије НОВОГ СВЕТСКОГ ПОРЕТКА!?) НАТО-а мисли да су свим грађанима Србије – од родитеља трогодишње Милице Ракић (1996-1999) у Батајници, преко родитеља 16-годишње Сање Миленковић ученице 1. разреда Математичке гимназије у Београду из Варварина (30. маја – на пијачни дан бомбе немачких авиона у два налета, у 13.25 и 13.31 часова, убиле су 10 а теже и лакше раниле преко 30 грађана (!), родбине ракетираног воза у Грделичкој клисури, житеља Алексинца у коме у време бомбардовања није било Војске СРЈ, запослених у Телевизији РТС, особља Амбасаде НР Кине у Београду … – после две деценије испрали мозак ријалити програмима и другим антисрпским и антиправославним програмима ВЕЛИКОГ БРАТА?

Жртве НАТО напада, пострадали на Варваринском мосту 30.05.1999; Сања Миленковић (1983-1999)

Деца жртве НАТО агресије: Марко Симић и Милица Ракић

И уместо да после такве скандалозне изјаве буде проглашен НЕПОЖЕЉНОМ ОСОБОМ (Persona non grata) и протеран из Србије бомбардоване 74 дана 1999. године, садашње руководство Србије ће данас у Младеновцу – у присуству генералног секретара НАТО, прећуткујући чак и јавно неслагање са изјавом садашњег представника НАТО(!?), присуствовати заједничкој вежби пружања помоћи у ванредним ситуацијама!???

Питам се до ког нивоа поданичке послушности и безпоговорног прихватања „српске кривице“ за ничим изазвану НАТО агресију могу да се спуштају представници бивших и садашњег режима Србије? Да ли би они као представници Србије у седишту НАТО-а смели да кажу барем једну реч о стварним разлозима НАТО агресије на СРЈ?

Ипак, и међу припадницима агресорских земаља било је часних изузетака који су чак и заступали српске тужбе против агресорског НАТО-а, као што је адвокат Урлих Дост из Берлина – заступник породица жртава на Варваринском мосту на каснијем судском процесу у Немачкој, који је овај напад окарактерисао као ратни злочин, а у интервјуу за Дојче Веле окривио надлежне из НАТО-а да су знали да ће овај напад проузроковати цивилне жртве:

„Наравно да су знали, па нису били слепи. Знате да се Варварин налази 200 километара од Београда, и 200 километара од границе са Косовом. Тамо уопште није било ратних сукоба. Знамо и да су масовно бомбардовани и други српски градови ван зоне сукоба, чак градови у којима није било војске. Замислите, они су усред бела дана гађали тргове и пијаце.”

Породице жртава на Варваринском мосту су 2001. године тужиле Немачку и после 12 година судски процес је окончан 4. септембра 2013. пресудом Уставног суда Немачке, на штету породица жртава, јер је немачки Уставни суд одбио тужбу са образложењем да „обештећење могу захтевати државе али не и приватна лица”(!?). Зашто држава Србија, после тога није тужила Немачку – нека се то одговорни представници Владе присете кад оду Светом Петру на последњу исповест!

И зато, док је века и света и последњег Србина на планети Земљи – која постепено клизи ка самоуништењу, НАТО зликовцима поручујемо: РАТНИ ЗЛОЧИНИ НЕ ЗАСТАРЕВАЈУ, А ДЕЦУ ВАМ НИКАДА НЕЋЕМО ОПРОСТИТИ!!!

Проф. др Миладин М. Шеварлић
Председник Управног одбора Друштва српских домаћина