АКТУЕЛНО

Михаило Меденица: НАТО у Београду, једно прошло (илити дошло) доба…


Михаило Меденица

Дакле, ми смо до ’99. били нешто налик приматима који су захваљујући НАТО злочинцима еволуирали, сишли са грана, престали да лове доручак и постали људи?!
Не нешто нарочити људи, сиромашни духом али обогаћени уранијумом и гробовима, што је сасвим солидан темељ да се једног дана сасвим усправимо на две ноге како би, ваљда, могли још понизније да се поклонимо белосветском шљаму!
До тада је белосветски шљам добродошао у Србију да нас комфорно просвећује како смо 78 дана сатирани за наше добро, јер опште је познато да ништа не чини толико добра као сушто- ЗЛО!

Све је то лепо објаснио Јенс Столтенберг, генерални секретар војног кабинета ђавола, у сред Београда, драг и радо виђен гост града и државе коју је НАТО толико оплеменио да нам ваља “гледати у будућност”, како је закључио, јер уколико се стално будемо освртали у прошлост видећемо рогату и репату сенку која се за њим вуче кроз бујицу крви!

У будућности тога нема, заправо, не би смело да буде, јер уколико нисмо спремни да праштамо и заборављамо узалуд су се трудили 78 дана (и мнооого дуже од тога формирајући и обучавајући шиптарске ОВК крвничке хорде) да од нас направе људе по мери… сандука и раке!

NATO злочиначка агресија на Србију 1999.

А, трудили су се својски покушавајући да “сруше режим Слободана Милошевића и заштите цивиле”, како је исиктао у сред Београда, али су у тој игри жмурке са Милошевићем сатирали искључиво оне циљеве где су претпостављали да се Слоба крио!
Логично је претпоставити да се штековао у породилишту па удри по њему, али Слобе нигде!
Ако није у породилишту мора да је у неком од вагона композиције у Грделичкој клисури па дрм по њом, но…

Проберу по расутим рукама, ногама, главама, утробама… опет нигде Милошевића- ајде онда да пробају у Батајници, можда се сакрио иза маленог анђела Милице Ракић али поново лажна дојава…
Кад већ није ни тамо мора да је на пијаци у Алексинцу или шета негде по центру Ниша, па их ништа не кошта да покушају и тамо да га “запљуну” са неколико “томахавка”, али како је Милошевић очигледни трчао брже од Јуесина Болта тако су морали да гађају мостове, нарочито онај у Варварину за који се оправдано сумњало да се Слоба крије међу десет масакрираних цивила на њему, нарочито је Сања Миленковић, анђелица од 16 лета подсећала на њега, али, опет та проклеета Милошевићева виспреност да утекне…

Баш као што је утекао из сравњених домова здравља, болница, нафтних постројења, термоелектрана, Кошара, Паштрика, Приштине, Ђаковице, Пећи, Фуршке горе, Панчева, Ужица, Чачка, Златибора, Шапца, Ваљева…

Помените град, институцију, паркић, жбун… свугде је могао бити и једноставно су морало по правилима “игре” да га траже и “запљуну” док је Србија јаукала и лелекала, али какве би то жмурке биле кад неко не би зановетао?!

Злочиначко бомбардовање, ратни злочин над цивилним становништвом: ЕКОЦИД И ГЕНОЦИД НАД НАРОДОМ СРБСКИМ И СРБИЈОМ 1999.

А, јесмо зановетала, вала, вазда гледамо у ту прошлост и никако да се тргнемо с годишњица, парастоса, задушница, некаквим једном за 78 дана пакла (и још много њих који су им преетходили као и онима што су крвави зорама свитала за њима по Косову и Метохији) који су давно прошло време и на које ваља гледати Столтеберговима очима слепца- рушили су Милошевића па узгред и све што се нашло у домету.

Циљали су Слободана не знајући како се остали зову па ајде превентивно да сатремо градове и села, мора у њима бити и неки Слободан, па и ако није Милошевић не мари- Слободану се у зубе, расуте кости, потргане руке, обезглављено тело и унакажено лице не гледа…
Једноставно, рушили су Милошевића и штитили цивиле!
Српске од вишка живота углавном, aлбанске од “вишка” Срба на заветној нам светињи!

Све је то ђаволов војни аташе лепо објаснио у сред Београда, драг и пристојан гост којег ни три дана није доста.
Баш као што је и нама изгледа 78 дана пакла било мало да схватимо како треба гледати у будућност, а она сва прозрачна и светла, од уранијума, воштаница о парастосима, задушницама и годишњицама, али то је већ мање важно.

Нек је он нама дошао да нам објасни како ће нешто бити од овог народа када се коначно усправимо на две ноге и поносно наклонимо фукарама за којима се вуку рогате и репате сенке.
Оног дана када нас ко стадо спроведу у НАТО (а хоће, будите сигурни) па по команди погасимо кандила и воштанице, да залуду не горе јер сувише осветљавају прошлост и заслепљују будућност.
Будућност коју ђавољи војни кабинет носи на разарачима у морима крви неких нових невиних страдалника.

Таласи су нашу већ разбили о хриди, сад би нам ваљало да предусетљиво очистимо обалу и разапнемо лежаљке на њој, да Столтенберг и овдашње му удворице осунчају лица без образа, одраза и трептаја људскости у очима…

Михаило Меденица

ИЗВОР: Два у Један

***

ПОВЕЗАНО:

*

—–

8.10.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. Ma sve je čovek rekao.
  Naše bi još bilo da se zapitamo, čudimo, stidimo, koji još može.
  Kad bi umesto nadmetanja u kenjanju pokušali da izađemo iz levka propadanja.
  Može da pomogne Mihajlov način. Malo istine i zdravog razuma.
  Bez, ali. Ali, opravdanja za moralno posrnuće. Ali, moje dete, moja kuća, moja partija, moje parice, moja lepotra, unedogled, . . . , ali ja!
  Ego nam je srušio savest. Nema sad više veze Broz, sad je sad i šta možemo sad da zaustavimo? Jel to pod šljivu? Pa dobro! Sad! Čitamo Mihajla i čekamo papire za negde? Nsu svi otišli. „Najbolji“! Govna su otišla.
  Ovi koji trenutno pljačkaju, obezbedili su sebi bežaniju. Još samo koji miliončić, milijardica. Pa ćemo i za njima lamentirati? Najbolji su otišli? Za pandurčinu smo stoka, za džipadžiju, za komunalca, za koga sve ne! Zabranjeno ti je da sačuvaš imovinu, porodicu, dete, sebe. Što smo to dozvolili? I gde je tu bar ego? Eto o savesti i da ne govorimo.
  I čemu onda kenjanje?
  Da se stidimo braćo? Koji mogu još.
  Možda ispadne nešto od toga.
  Da probamo.
  Evo Sima Spasić nije otišao. Ni Mihajlo Medenica. Ni nečiji brat. Ni nečiji komšija. Ima nas dovoljno. Bar za pod šljivu. Granice padaju. Prvo je benzin trajao par vikenada. Za tehnički niko ni reči. Oni nas treniraju bre. I mi pičimo sklekove ko manijaci, ne bi li se više svideli nekom Željku Mitroviću?

  Osnovno je pitanje:
  Kako iko posle onog teksta, sećanja, može nešto da doda, komentariše?
  Zar smo zaboravili da zaplačemo?

  Свиђа ми се

 2. НА ЖАЛОСТ ВАКО НИЈЕ БИЛО НИТИ ПОД турцима НИТИ ПОД аустроугарском ТУГА ЈЕДНА ТРЕЋИНА СРБА ЈЕ СВЕСНА ШТА СЕ ДОГАДЂА ЕТО И ВОЈСКА СРБИЈЕ УЧЕСТВУЈЕ НА ВОЈНИМ ВЕЖБАМА СА нато окупатором ТУГА СРБСКИ НАРОД СЕ ТРЕБА 100 ПОСТО ОКРЕНУТИ РУСИЈИ ВАЗДА СМО ОД ИМАЛИ ПОМОЋ ОД БРАЋЕ РУСА ОД ЏЕБАНЕ ПАРА И ДОБРОВОЉАЦА ОД запада САМО ПРОПАСТ КОЈИ СУ ПОДРЖАВАЛИ турке НА ХЕЛМУ ДА БИ енглези И французи МОГЛИ ДА ОКУПИРАЈУ ЗЕМЉЕ АФРИКЕ СРЕДЊЕГ ИСТОКА ТО ЈЕ БИЛО ОД ПОЧЕТКА 13 ВЕКА ДО ПОЧЕТКА 20 ВЕКА БРАТЕ МЕДЕНИЦЕ ПИШЕШ ИЗ ДУШЕ НО ДАЋЕ БОГ И СВЕТИ ОТАЦ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ СЛАВА МУ И МИЛОСТ ДА СЕ СРБСТВО СЛОЖИ ОБНОЖИ УМНОЖИ ТО ЈЕ СВЕ СРБСКИ СПАС АМИН БОЖЕ ДАЈ СССС

  Свиђа ми се

 3. Знам, неук је Србин за „високу“ политику. У ствари Србин и не зна да води политику зато радо прима странце да га уче. И кад тврдоглави и слободни Србин не схвата шта је добро за њега онда тако падне која бомбица по глави становника, по фабрикама, да се не мучимо у њима, по мостовима, седи де си ни загде ниси, … а и брате наши предци нас се зажелели па добисмо осиромашени уранијум да им понесемо на дар, колко да не будемо празних руку.
  И ето, дође опет да нас учи али ми сад имамо добре ђачиће који се све надмећу у знању издаје и понижења а учитељ сав задовољан. Е то је слика и прилока кави морамо да будемо, са брате разумемо „високу политику“, нема ту поноса, слободе, мишљења и свих тих других непотребних навика, они нам све кажу шта треба да чинимо а ми онда све у шеснест!

  Свиђа ми се