АКТУЕЛНО

Лазић: Захтијевамо комплетну реформу Института за нестала лица


Замјеник предсједника Републичке организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић изјавио је да ова организација неће одустати од захтјева за комплетном реформом Института за нестала лица БиХ.

Вељко Лазић, фото: РТРС

„Уколико не дође до реконструкције Института за нестала лица БиХ тражићемо да Република Српска формира оперативни тим који ће радити на тражењу несталих лица из Републике Српске“, рекао је Лазић Срни.

Лазић је навео да су овакви закључци усвојени на Скупштини Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила одржаној у Бањалуци, поводом обиљежавања 15. септембра – Дана несталих у Републици Српској.

Он је напоменуо да је Републичка организација незадовољна радом Тужилаштва и Суда БиХ на процесуирању ратних злочина почињених над Србима у БиХ.

Лазић је изнио податак да Република Српска још потражује 1.662 нестала српска војника и цивила, док у три спомен-костурнице у Српској – у Бањалуци, Невесињу и Источном Сарајеву 657 ексхумираних посмртних остатака чека на идентификацију

ИЗВОР: РТРС

———

8.10.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић