АКТУЕЛНО

Биљана Ђоровић: Хрватска убија истраживачког новинара Домагоја Маргетића! (који већ 33 дана штрајкује глађу)


Биљана Ђоровић

ФБ белешка Биљане Ђоровић:
18.10.2018.

Домагој Маргетић 33 дана штрајкује глађу.
Истраживачки новинар Домагој Маргетић МОРА бити заштићен а његов случај познат светској јавности. На томе управо радимо пуном паром.
Ослободимо новинарство. Ослободимо овог часног новинара.
Упознајте се са методима његовог прогањања.
Живела слобода!!!!!!!

Придружујем се захтеву за безусловно испуњење свих услова које је поставио Домагој Маргетић, херој Инфората на овим просторима које сада срамно називају „регион”.
Раскринкао је колико су господа-другови лопови зарадили на приватизацији у „региону” па је против њега „цивилизована Неовисна држава Хрватска” повела специјални рат: убиство карактера, уништавање породице, избацивање са посла.
Неће моћи, неће проћи.
Хајде, испуњавајте док човек није умро.
Сатане.

***

Наиме, Домагој Маргетић штрајкује глађу због притисака и претњи смрћу којима су изложени он и његова породица и захтева да институције истраже наводе из његових пријава.

Како је навео, послао је своје захтеве премијеру Андреју Пленковићу, али он на њих не одговара.

– Настављам штрајк глађу до краја или до испуњења захтева – навео је Маргетић.

Хрватско новинарско друштво је подсетило да је Маргетић нападнут 11. августа 2014. године када је ударен бетонским блоком у главу. То је окарактерисано као покушај убиства.

И наредне године је полицији пријављивао претње смрћу. У децембру 2016. године је физички нападнут у Загребу, а и 2017. је пријављивао претње смрћу. (Вести)

***

#slobodanovinarstvu Domagoj je upravo završio razgovore s prijateljima nakon čega je odlučio da nastavlja štrajk glađu obzirom da zahtjevi iz njegove predstavke nisu niti minimalno ispunjeni. Tijekom dana bude li u mogućnosti obzirom da bitno pogoršano zdravstveno stanje, Domagoj će odgovoriti kako na priopćenje iz Vlade, tako i na javni poziv premijera Plenkovića za prekidom štrajka glađu. Domagoj, dakle, nastavlja štrajk glađu. Uskoro više … #slobodanovinarstvu

***

ПОВЕЗАНО:

*Домагој Маргетић: Зашто ме ХДЗ жели уништити, ушуткати и убити?

*АПЕЛ истраживачког новинара Домагоја Маргетића: ХДЗ Хрватске и ХДЗ БиХ ме уцјењују и пријете

*Блакан.инфо ИНТЕРВЈУ: Домагој Маргетић – Криминалци, тајкуни и политичари су чврсто повезани! (видео)

*ОТВОРЕНО ПИСМО: Домагој Маргетић – Победницима ФУЈ!

*Домагој Маргетић и Др Дарко Трифуновић – О системској корупцији у Србији

*МАРГЕТИЋ: ИЗВЕШТАЈИ НЕМАЧКЕ И АМЕРИЧКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ ПОСТОЈЕ… или ЈАСНО ЈЕ ЗАШТО НЕМАЧКА ПРИТИСКА СРБИЈУ ДА ПРИЗНА „НЕЗАВИСНО КОСОВО“

*МАРГЕТИЋ: Ex-Yu ГОСПОДАРИ РАТА = EU банкарске ПЉАЧКЕ НАРОДА

*МАРГЕТИЋ: Сисак ’92 – Хрватски специјалци секли гркљане Србима

1 reply »

  1. Немамо преча посла у држави Србији, него да упознајемо свјетску јавност о штрајку усташе Домагоја ? Шта је вама људи, шта знате о његовој прошлости, подршци злочинцу Анти Готовини, књигама, текстовима..??

    Свиђа ми се